Vad är en Ivory Palm?

En elfenben palm är en palm som ger små, täta vita nötter tillverkade av ett material som liknar elfenben. Muttrarna är vanligtvis ungefär lika stor som ett hönsägg, men detta varierar beroende på vilken typ av elfenben palm är under diskussion, och den vita substansen är hemicellulosa, ofta kallad vegetabiliskt elfenben när den säljs. Människor som bryr sig om elefanten tjuvjakt uppmuntra användningen av vegetabiliskt elfenben, vilket är mycket svår att skilja från äkta elfenben. Personer som arbetar med att rädda regnskogen också uppmuntra produktion och försäljning av produkter vegetabiliskt elfenben, skapa ekonomiskt värde för levande växter regnskog.

mest Trädet allmänt används som vegetabiliskt elfenben är Phytelephas macrocarpa , en elfenben Palm från Sydamerika vanligt i Brasilien och Peru. Denna typ av elfenben palm har ingen stam eller stam, istället uppstår direkt från marken. Den palmnötter kluster längs marken och kan skördas årligen för vegetabiliskt elfenben. Frön från denna palm också ibland identifierats som Corosso eller Tagua mutter. I Mikronesien och södra Stilla havet, en annan typ av Ivory Palm växer: t. ex. Metroxylon Amicorum , det Caroline Ivory Nut Palm. Afrika ger Hyphaene ventricosa ännu en källa till vegetabiliskt elfenben. Muttrarna av palmolja har en söt och saftig yttre fruktkött som påminner en del konsumenter av pepparkakor, som leder till gemensamma namnet på Pepparkakshuset palm.

Många traditionellt huggen produkter i Afrika och Sydamerika är tillverkade med nötter från elfenben palm, eftersom de är en förnybar resurs och de är mycket billigare än äkta elfenben. Högutbildade konsumenter kan kunna differentiera mellan ELFENBEN av vegetabiliskt eller animaliskt ursprung, men i allmänhet två är svåra att skilja från varandra, eftersom båda är krämig vit, tät och lätt att polera. I Sydamerika är det elfenben palm bara en av många användbara växter som finns i regnskogen, och nämns ofta som naturvårdare som ett bra skäl för att bevara regnskogen. I Afrika, bildhuggarmaskiner som traditionellt arbetat med elfenben från elefanter ursprung har vänt sig till elfenben Palm för att skapa vackra traditionella hantverk samtidigt bevara sitt elefantpopulationer.

Hällristningarna från elfenben palmnötter är något mer begränsade än traditionella elfenben på grund av storleken på nötter. Men vissa hantverkare skapat lim och sömlös går så att de kan skapa mycket större huggen bitar från flera gick nötter elfenben palm. Speciellt stora hällristningarna ska hanteras med omsorg så att de inte spricka längs fogarna. Precis som elfenben, kan vegetabiliskt elfenben torkar också ut och blir sprött. Om bärs på köttet kommer det naturliga oljor för huden hålla det i gott skick, men annars bör torkas av med en fuktig trasa och oljade periodvis för att bibehålla ett vackert utseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.