Vad är en Dvärgsvin?

Dvärgsvin är hotade arter av vilda svin som delades ut en gång mycket runt Sydostasien. Med 2008, cirka 150 pygmé Hogs var känt att det finns i en population begränsad till Assam, Indien och flera parker bevarande. Radical bevarande åtgärder har införts för att skydda dessa unika djur, de väckte stor uppmärksamhet i början av 2008 när flera pygmé Hogs ut i naturen för att stärka den vilda populationen. Dessa djur formellt känd under epitetet Porcula salvania . Den Dvärgsvin är den enda överlevande företrädare Porcula släkte, vilket gör det ett speciellt unikt djur. Med förlusten av Dvärgsvin, en hel evolutionär gren av gris familjen skulle gå förlorad, vilket många forskare överens om skulle vara en olycklig vändning. Den Dvärgsvin är också den minsta kända svin i världen, en vikt på cirka 10 pounds (drygt åtta kilo).

Vuxen pygmé Hogs har mörkt brunt till svart hud som blandas med ett lager mörk päls. Deras huvuden är tydligt avsmalnande, med en tofs av hår på hjässan och i nacken. Yngre grisar är markerade med ränder som bleknar med tiden, som regel Dvärgsvin bor cirka åtta år, könsmognaden vid två till tre år. Dessa djur är allätare, äter ett brett sortiment av knölar, växter, insekter och smådjur. Deras gång brett utbud har främst begränsas genom mänsklig aktivitet. Människor sätta press på svinen genom att jaga dem, förstör deras livsmiljö, och föder upp djur som konkurrerar om resurser med Dvärgsvin. Den Dvärgsvin sin lott här i livet har också hotats av civila och social oro, vilket gör det svårt att hålla ett öga på befolkningen av djuren. I själva verket trodde folk en gång att Dvärgsvin var utrotad i det vilda. Genom de insatser som Durrell Wildlife Trust i samarbete med lokala organisationer för bevarande, dock upptäcktes en liten population i norra Indien. Under 1995 fångades flera personer för ett avelsprogram, i hopp om att rädda arten innan den försvann helt.

I likhet med andra hotade arter, handel med pygmé Hogs är kraftigt begränsad, samt bevarande parker får endast ta upp dem genom godkännande, med sådana parker typiskt handel djur periodvis för att bibehålla den genetiska mångfalden. Det är också olagligt att jaga Dvärgsvin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.