Vad är en Cottonmouth?

En Cottonmouth är en giftig orm i släktet Agkistrodon , hemma i sydöstra USA. Cottonmouths kan hittas från Carolinas till Florida, och så långt västerut som Texas. En art, Agkistrodon FISKÄTANDE , är särskilt väl känd. Likhet med många andra giftiga ormar har Cottonmouth ett rykte om att vara ganska aggressiva, men det är faktiskt inte fallet. Dessa ormar skulle föredra att undvika människor om möjligt i de flesta fall, men vissa stannar på plats och göra hotande visas i ett försök att skrämma bort potentiella predatorer bort. Först när direkt kontakt eller attackerade kommer dessa ormar vidta mer kraftfulla åtgärder. Det gemensamma namnet för dessa ormar är att hänvisa till den vita munnar, som blir synliga när cottonmouths gapa för att skrämma rovdjur eller förbereda en strejk . Den Cottonmouth är också känd som en "vatten Moccasin," tack vare vatten-kärleksfulla sätt att A. FISKÄTANDE . Dessa ormar kan bli ganska lång, växer upp till sex meter (två meter) i vissa fall med mycket tjocka, tunga kroppar. Adult cottonmouths är brun, oliv, eller svart, med cross-bars på deras kroppar som ofta smälter i nära samarbete med resten av färgsättningen. Ungfisk är ljusare i färgen, med mer distinkta över barer och gula svansar. Dessa ormar har trubbig nos och klart definierade huvuden. De producerar en hemotoxic form av gift som angriper blodkroppar och bindväv när i kroppen, svårt försvagande byte. Ett bett från en Cottonmouth kan vara dödlig om den inte omedelbart behandlas, och biter fortfarande kan leda till amputation eller nedsatt känsel på grund av giftet skador.

Beroende på art, kan cottonmouths finns i skog och våtmarker. Många cottonmouths föredrar fuktiga områden, och dessa ormar är mycket bra simmare trots sin tunga vikt. Cottonmouths äter fisk, andra ormar och små däggdjur, och de är inte ovan tillgriper åteln vid tillfälle. De flesta av dessa ormar att jaga med sina angrepp på sitt byte, men vissa kommer att aktivt söka efter byte, speciellt om de är hungriga. Liksom andra grop huggormar har Cottonmouth temperaturkänsliga gropar på den sida som man kan använda för att upptäcka subtila förändringar som kan tyda på ett passerande mellanmål. Den Cottonmouth är en ovoviviparous orm, vilket innebär att honorna ruvar äggen i sin egen kropp, och föder en till sex unga. Denna typ av reproduktion medför vissa fördelar för de Cottonmouth och flera andra reptiler som också föda levande ungar.

Om du råkar se en Cottonmouth i naturen, Det bästa du kan göra är att flytta bort tyst. Ormen kan vara så olycklig att se dig som du är att se det, så länge du rör dig sakta och respektfullt i motsatt riktning, kommer ormen antagligen göra detsamma. Du ska aldrig närma sig en Cottonmouth, eftersom detta kan orsaka djuret att känna sig hotade, då det kan slå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.