Vad är en Cornish Rex?

Cornish Rex är en tamkatt ras som är känd för sina extremt ovanliga päls. Cornish Rex katter är mycket uppskattad av sina ägare för sin intelligens och tillgiven attityder, och de är allmänt föds upp i hela Europa och USA. Många utställningar har en Cornish Rex division, för människor som är intresserade av katter som representerar det finaste av rasens standard. Det utmärkande drag för Cornish Rex är dess päls. Till skillnad från andra katter, Cornish Rexes har bara ned lagret av sina rockar, och därmed är de täckta med extremt mjuk, lockigt hår utan att någon av de styva och mer grova täckhår vuxit med de flesta kattraser. I renrasiga Cornish Rexes, hårstrån vakten typiskt form vågor som går ner kattens kropp, ser snarare ut som en extravagant permanent våg, och katterna finns i alla färger, från vitt till sköldpaddsskal.

Denna ras av katt är resultatet av en mutation i en kull på lagårdskattorna hittats i Cornwall, England 1950. Erkänner att en manlig kattunge heter Kallibunker var unik, försökte uppfödare att förädla rasen och skapa en rasstandard för Cornish Rex. Utöver sin lockiga päls är Cornish Rex utmärks också av att ha extremt stora öron som på ett litet huvud med mycket höga kindben, och en lång, slank kropp har fått en del människor att hänvisa till Cornish Rex som "greyhound av katter. " Eftersom Cornish Rex saknar en hel kappa av hår, dessa katter är mycket känsliga för kyla. I hemmet, många Rex katter gilla det varmaste platser, och om de tillåts utomhus i kallt väder, kan de utveckla hypotermi. Av denna anledning, många uppfödare rekommenderar att man uppfattar sin Korniska Rexes som inomhus bara katter.

Många tycker att personlighetsdrag av Cornish Rex ganska charmig. Dessa katter är kända för att vara extremt intelligent och väldigt nyfiken, och de är utmärkta problemlösare. De är också mycket lekfulla, Cornish Rexes aldrig verkar helt utanför sina kattunge skede och katterna älskar att spela både med människor och andra djur. Rex är också känd för att vara extremt utåtriktad och tillgiven.

I motsats till vad många tror, är Cornish Rex inte en allergivänliga katt. Rexes do skjul, men i en betydligt lägre volym än andra kattraser, och, ännu viktigare, de utsöndrar samma proteiner i saliven som andra kattraser göra. Eftersom dessa proteiner är ansvariga för de flesta katt allergier, människor som är allergiska mot katter kommer att uppleva allergisymtom runt Cornish Rex katter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.