Vad är en Cattle Prod?

En boskap prod är en anordning som används för att fösa och kontroll av boskap. Det finns ett antal olika stilar av boskap produkter, allt från elektrifierade versioner som uppmuntrar djuren att röra sig med chockerande dem till långa flexibla stavar som används för att försiktigt styra ett djur i en viss riktning. Många djur leverans butiker säljer boskap pådrivare, som kan användas på många typer av stora djur, pådrivare samt för mindre djur.

Utanför jordbruksbefolkningen, termen "boskap prod" trollar fram en bild av en elektrifierade prod. Men pådrivare nötkreatur behöver inte vara elektrifierade, och i själva verket många inte är. När människor som arbetar med nyttodjur vill hänvisa till en elektrifierad produkter, kan de kalla det för en "Hotshot", en anspelning på ett populärt märke elektrifierade produkter, eller de kan helt enkelt ange att en elektrifierad boskap produkter är under diskussion.

Människor har använt djur pådrivare i århundraden för att sköta sin boskap, tillsammans med flockas djur som hundar och staket som håller djuren i särskilda områden. Traditionella boskap pikar ibland kallas goads med hänvisning till tanken att målet är att sporra ett djur i rörelse. En sporra det att hitta, sticka, eller styra ett djur, beroende på hur den används, med vissa personer som använder goads som liknar tung klubbar att flytta sina djur, medan andra föredrar en förenklad att hantera skygga djur.

ofta en mild pekar från en egga kommer att övertyga ett djur att gå i önskad riktning, särskilt när han eller hon uppmuntras av stängsel och ett flockdjur. I andra fall kan en egga måste användas mer kraftfullt för att få kontroll över ett djur, särskilt när djuret behöver gå i en hast, något som kan tänkas vara fallet när en mjölkko skift en hov på en bondgård fot under mjölkning .

När det gäller en elektrifierad boskap prod, en öppen elektrisk anslutning kan skapas i ena änden av produkter när produkter är påslagen. När prod kommer i kontakt med en ko eller ett annat djur, stänger djurets kropp anslutningen orsakar en chock att passera genom djurets kropp. Eftersom de flesta djur inte trivs chockad, är en naturlig reaktion att flytta bort från källan till chock. Styrkan i chock varierar beroende på utformning och inställningen, som regel är chock inte starka nog att allvarligt skada den ko, men den skulle kunna skada ett mindre djur, till exempel en person.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.