Vad är en Border Collie?

En Border Collie är en hund som heter för gränsområdet i Skottland och England. Denna ras är medelstora och oftast svart med vita tecken. Border Collies var originellt bred som hundar får vallning, men blev husdjur efter 1860, när drottning Victoria gjorde rasen populär. The Border Collie kontrollerna får med en hypnotisk stirra kallas öga . Border Collies är extremt intelligent, energisk, rörlig och lätt att träna. Denna ras är idealiskt för ett aktivt liv på en gård och är definitivt inte en lägenhet hund! Border Collies behöver beröm och människors sällskap. En del arbete som läkemedel och bomb hundar upptäckt.

Border Collies som inte har tillräckligt med mental stimulans och motion är utsatta för destruktiva och tvångsmässiga beteenden. Till exempel kan vissa av dessa hundar stirrar överdrivet i speglar eller däck bita. Våldsamt skaka och riva upp kläder eller snurra i cirklar finns andra möjliga beteenden. Border Collies älskar att arbeta tillsammans med sina mänskliga följeslagare och behöver stanna aktiv genom jogging, vandring, simning och /eller hjälpa till med gården sysslor.

Även om de flesta Border Collies har vita fötter, svanstippen, bröst och krage område på en svart viktigaste färg, blandar andra färger som svart och grått och rött och vitt är också möjliga. Border Collie's pälskvalitet kan vara antingen slät eller grov. Regelbunden borstning för denna ras är en bra idé eftersom deras hår tenderar att vara ganska lång.

Alla hundar måste vara väl socialiserade från valp huva, men det är sade att om en Border Collie är inte socialiserade korrekt, blyghet troligt. Denna ras bör utsättas för andra hundar och människor och hushåll från valp huva. Ordentligt socialiserade Border Collies brukar komma bra överens med andra hundar även om de fortfarande tenderar att vara mer aggressiv med hundar av samma kön. Denna ras är också känt att knäppa på främlingar och andra djur än hundar. Border Collies få typiskt bra överens med barn, men de försöker ofta att fösa dem genom att nafsa på benen!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.