Vad är en Barramundi?

Barramundi är en sötvattensfisk arter som förekommer i tropiska och SUBTROPISK regioner från Persiska viken till Kina, och fann så långt söderut som Australien, samt norrut till Indien. I Australien är barramundi både vildfångad och odlad för export till den globala marknaden som en tabell fisk, och vissa fritids-fiskare utövande av barramundi också. Barramundi har varit populärt som livsmedel, eftersom det har setts som en hållbar fisk, med starka bestånd, en sund livsmiljö, och försiktig förvaltning som alla bidrar till livslängden för barramundi som art. Fisken är utbredd och visar inga tecken på att vara i farozonen.

Barramundi kan bli ganska stor, väger upp till 132 pounds (60 kilo), och de är dessutom ganska starka. Det barramundi har en konkav panna, pekade huvudet, och en stor käke, med stora skalor. Därunder är barramundi silverfärgade, medan ovanpå fisken är grönt till grått, ger kamouflage för de flesta flod miljöer. Fisken är köttätare och äter små fiskar och insekter, och har en tät torrt vitt kött som normalt läckra grillade och stekta.

Beroende på var fisken har skördats och vad den har ätit, ibland köttet av barramundi är inte så aptitlig. Av detta skäl, mycket av barramundi exporterade livsmedel brukas så att fisken kan matas en kontrollerad kost och rensade före försäljning för att förhindra obehagliga smaker från mättar köttet. Jordbruket fisken visade sig vara mer hållbara eftersom bestånden kan övervakas noggrant för allmänna hälsa.

Barramundi är hermafroditer, börjar livet som manliga och övergår till honan vid ungefär fem års ålder. Män tenderar att vara mindre på grund av deras lägre ålder. Kvinna barramundi lägger många ägg som kläcks inom 20 timmar, producerar larver som växer snabbt i lekmogen fisk. Arten är också katadroma, vilket innebär att den förfaller i sötvatten och flyttar till tidvattenområden zoner för att leka.

Barramundi är eftersökt som en sport fisk på grund av sin storlek, smak och styrka. Många australiska turist företag erbjuder barramundi fisketurer där fiskare kan antingen kasta eller troll för sina byten. Som med de flesta sport fisk, barramundi brukar fångas och släpps, men det finns inga restriktioner för att ta fisk för konsumtion också.

Om tillgänglig i butiken, barramundi är ett utmärkt val för bevarande medvetna konsumenter, och tenderar också att vara lägre i kvicksilver än vissa fiskarter. Av detta skäl rekommenderas av många hälso-och marina organisationer bevarande och blir mer populär i andra delar av världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.