Vad är en Bark Mitzvah?

En bar mitzva (eller mitzva för flickor) är den traditionella kommande ålder ceremoni och /eller part för en judisk barn som fyller tretton. Under de senaste åren, i en tradition som vissa kallar "GANSKA NY," som är en kombination av orden nya och judiska, har en del ägare till sällskapsdjur och vissa synagogor börjat fira ljuset bekymmerslös tradition av en bark mitzvah, en tid då antingen en hund mognadsfas redovisas, eller när en välsignelse ges till alla husdjur, något liknande den katolska välsignelse för de djur som många katolska kyrkor observera årligen i en särskild vikt.

Barken mitzvah kan firas när en hund blir 13 (vare sig hund eller människa år), eller kan firas när som helst. De flesta gäster ta med sig sina egna hundar till evenemanget, och särskilt djurvänligt davidsstjärna kakor kan delges. Ibland barken mitzvah firas på doggy salonger, med hundar som får särskild bad och spabehandlingar. Andra gånger, händelserna utarbeta och dyra, i syfte att anskaffa medel till förmån djur skyddsrum eller andra särskilda välgörenhetsorganisationer. I detta fall kan andra familjer och husdjur ge gåvor till CELEBRANT hunden, i form av gåva eller kontroller. Det finns olika åsikter om detta firande. I vissa judiska sekter, är det ses som en korruption av andliga idéer. Andra tycker idén lättsam och rolig, och inser att husdjur verkligen kan vara viktiga medlemmar av en familj. På ett sätt är det fest tänkt som något av ett skämt, även när den är utarbetade, och det finns många vitsar och ordlekar av traditionella judiska texter och traditioner. De som firar en bark mitzvah betyder i allmänhet att det är en rolig händelse, och inte tas väldigt allvarligt eller att reducera betydelsen av bar mitzva.

Firande av bark mitzvahs har lett till några intressanta nya industrier. Till exempel, Doggy storlek (och ibland kitty storlek) yarmulkes har aldrig varit högre efterfrågan. När tempel beteende lugnare bark mitzvahs, kan de erbjuda behandlar eller sådana yarmulkes till alla deltagande djur. Temples kan också välja att utföra välsignelsen ceremonier utomhus så att eventuella husdjur olyckor inte förstöra golv.

Det är nog en bra idé att se någon sällskapsdjur ska gå en bark mitzvah är väl socialiserade med andra hundar och kommer inte att ha pinsam olycka på en fest, särskilt i människors hem eller utveckla inställningar. Den vise planerare av barken mitzvah borde ha doggy påsar på sidan, och några bra rengöringsmedelslösning om någon av de festande canines bli alltför upphetsad av händelserna. Dessa gudstjänster väntas stiga i popularitet hos många människor publicerar bilder på sina hundar "bark mitzvahs online, och även med den populära barnbok med tillhörande sång CD Alfie's Bark Mitzvah , skriven av Shari Cohen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.