Vad är en Arson Dog?

En mordbrand hund är en hund som har tränats att reagera på spår av brännbara material som kunde ha använts för att starta en brand. Material som gas, nafta, butan, och fotogen, bland många andra, är kända som "accelerants," syftar på det faktum att de kan användas för att påskynda en brand. Mordbrand hundar är mer korrekt kallas accelerant-detektion hundar, eftersom de söker efter spår av accelerants som kan användas för att bevisa att en brand är en mordbrand. Ett brett utbud av hundraser används som mordbrand hundar Även labradorer är speciellt vanliga. Många mordbrand hundar kommer från polisen och ledarhund träningsprogram som de visat sig olämpliga för, och deras utbildning tar minst tre månader, och ofta längre. I slutet av utbildningen, en mordbrand hund har lärt sig att signalera sin handler om förekomsten av spår av accelerant att få mat belöning, och han eller hon också kan navigera farligt eller krävande miljöer.

De flesta mordbrand hundar har två olika svar när de fastställer en accelerant på platsen för en misstänkt brand. Den "primära alert" är helt enkelt att sätta sig nära intresseområdet, varna föraren på att ett prov tas och testas för accelerants. I en "sekundär alert", en mordbrand hund använder alla medel för att dra hundföraren till ett område av intresse, och sedan hunden uppmärksamt kommer att vädra det område där accelerant är koncentrerad. Hundar har goda näsor och en mordbrand hund kan upptäcka spår av material som skulle vara nästan omöjligt att hitta med andra metoder, och dessa hundar kan bokstavligen hitta nålen i höstacken som kan bevisa att en brand sattes medvetet. De är också föremål för regelbunden utbildning för att säkerställa att deras sinnen är fortfarande skarpa, med utbildare testar hundar med olika vilseledning ämnen som luktar liknande accelerants att testa sina näsor.

Alla mordbrand hund levereras med en hanterare, som åtar sig att arbeta med hunden för ett visst antal år. Den hanterar vanligtvis utbildade brottsbekämpning eller mordbrand personal utredning. Hundarna lever med sin hanterare, och ofta etablera mycket nära, vänskapliga relationer. Eftersom hundarna är uteslutande utfodras på ett livsmedel belöningssystem, måste de arbeta bokstavligen för mat, lära sig att de får behandlas när de hittar något av intresse.

En mordbrand utredningsgruppen med en mordbrand hund ombord kan öka sin effektivitet, vilket gör investeringen väl värt det i ögonen på många att lagen efterlevs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.