Vad är en Arctic Fox?

fjällräv (Vulpes lagopus) är en av de vackraste och mest resursstarka pälsdjur i världen. Även känd som snön räv eller vit räv, dessa skönheter är bosatta i norra arktiska områdena.

Alaska, Kanada, Grönland, Finland, Island, Norge, Ryssland, Skandinavien och Sverige är deras typiska bostäder. Under istiden gjorde de vandringen över de frusna havet till Island för att bli den enda inhemska landlevande däggdjur i regionen. I de skandinaviska länderna, blev hotade fjällräven och senast år 2000, cirka 120 vuxna var kvar att fylla på sina arter. Regeringarna i Finland, Norge och Sverige satt dem skydd i hopp om återplantering området. Ryssland är en annan region där hotade fjällräven kämpar med att bygga upp sin befolkning. Däremot är det totala antalet fjällräven i världen beräknas uppgå till hundratusentals.

Mest arktiska djur, som björn och varg, är större än sina kusiner från varmare klimat i söder är. Däremot är fjällräven ungefär samma storlek som en katt, väger endast 6 till 10 pounds (2. 72 till 4,54 kg).

Rävarna "tjock, isolerande päls med furry sulorna på deras fötter, korta ben, öron och nos verkar hjälpa dem tillgodose minusgrader i Arktis. Deras tjocka fluffiga svans är deras främsta tillgång. Det hjälper dem att behålla balansen och håller dem varma som en sjal. Deras päls-covered fötter också ge dem dragning att manövrera över den frusna isen. Den magnifika rockar av fjällräv förändras med årstiderna, från orörda vita till silver blått till brunt. Detta är ett perfekt kamouflage för att skydda dem mot deras största fiender. Människan är den mest beryktade jägare fjällräven, eftersom deras lyxiga päls är eftertraktad av nästan varje kultur. De har den varmaste pälsen av alla djur, inklusive isbjörnen och arktiska varg. Deras näst största fiende är isbjörnen.

fjällräven tunnlar i snön för att skapa hålor och komplexa dens, boende flera generationer. Eftersom de inte övervintra, kan de producera upp till två kullar per år. Parning och födande säsong är mellan september och maj. De väljer partner för året och förbli monogama. Dräktigheten är 52 dagar och honan (vixen) kan producera upp till 15 ungar (byggsatser). Både manliga (Reynard) och vixen höja kit tillsammans. är Satserna född blind så ständig uppmärksamhet för de två första veckorna i livet krävs. Efter tre veckor, föräldrarna föra barnen ut för att utforska sin omgivning och börjar lära sig att jaga. Detta är deras mest sårbara skedet, när isbjörnen jaga dem.

Lemmings är den främsta byte av fjällräv. En familj måste döda trettiotal lämlar en dag för att hålla igång en ny kull. Vid tiden familjen moget föräldrarna måste skörden över 100 lämlar en dag. Fjällräven upprätthålls också själv om groddjur, fåglar, fågelägg, fiskar, kaniner, reptiler, gnagare, skaldjur och djur strand. Under vårmånaderna, kommer de att invadera snön hålor och lever på barnet ringmärkts förseglade ungar.

fjällräven har otrolig hörsel. Detta ger honom möjlighet att jaga längs ytan på snö-packade tundra, lyssna efter byte flyttar under snön. När små djuren vistas, hoppa de och kasta bryta igenom snön och fånga sitt byte.

När kött är en bristvara, dessa frugal rengöringsmedel kommer äta på frukt, bär och grönsaker. Under vintermånaderna kommer fjällräven spår även isbjörnar mata bort resterna av de döda. När maten är riklig, begraver fjällräven eventuellt överskott för glesare gånger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.