Vad är burhöns?

Burhöns är värphöns som hålls instängda i burar under hela sitt korta liv. En rad faktorer samverkar för att göra miljön bur oerhört obekvämt för sådana höns och några djurrättsaktivister organisationer har kraftfullt protesterat praxis att hålla värphöns i sådana burar. De flesta ägg på marknaden produceras av burhöns, om förpackningen inte på kartongen uttryckligen uppger något annat. Den tidigaste versionen av bur som utvecklades kring 1930-talet, och blev den snabbt en stor framgång i fjäderfäindustrin. Flera saker skiljer en bur, även känd som om bur. Den första är den lutande golv, som är utformad så att ägg att rulla ut ur buren och på en kollektiv transportband. Buren är normalt också alla ledare, så att spillning och fjädrar att sjunka genom golvet i buren och på en annan flyttar transportband. P

mat och vatten levereras till burhöns med stora conveyor system, som ger som mängder med specifika intervall. Beroende på vilka jordbruksmetoder som används, kan maten kompletteras med antibiotika för att förhindra infektion, kan ett vanligt problem i burhöns, och maten också ändras med vitaminer och mineraler i ett försök att få hönsen att producera mer ägg. Det kanske mest utmärkande för bur är så stor. Flesta burar är knappt större än höns de innehåller, och i många fall, hönsen inte kan röra sig eller vända. Normalt är burhöns installeras i bur i veckor för kläckning, och de tillbringar omkring nio månader i burar innan de kasseras eftersom de inte längre är produktiva. Som många andra djur, kan höns utveckla något underligt svar till stress. Många burhöns, till exempel, kommer att försöka attackera varandra via kabeln. Som ett resultat, de flesta kommersiella ägg producent debeak deras burhöns regelbundet, ta bort deras näbbar med en uppvärmd kniv så att de inte kan attackera varandra. Hönsen kan också kasta sig mot gallret på buren eller kil kroppsdelar i tråd, i vissa fall allvarligt skada eller döda sig själva.

Flera nationer runt Världen förbjuda bruket att hålla höns i burar om, och hävda att det är omänskligt. Det kan också vara ohälsosamma, begränsas villkor är en grogrund för bakterier, som kan överföras via ägg från burhöns för människors konsumenterna. Sådana förbud kan ibland vara oärligt, eftersom de inte förbjuda bur ren, utan snarare ovanan att använda extremt små burar. Många djurskyddsorganisationer skulle vilja se frigående jordbruk antogs som en allmän praxis, så att kycklingarna att leva mer naturligt liv utomhus, snarare än att begränsas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.