Vad är Yellowjackets?

Yellowjackets är getingar i släkten Vespula och Dolichovespula . Beroende på vilken region i världen där man diskuterar dessa varelser, kan somliga helt enkelt hvepse "getingar. " De flesta amerikaner använder termen Geting, och vissa människor förväxlar dessa getingar med honungsbin, trots många stora skillnader mellan dessa insekter. Många visa hvepse som skadedjur, eftersom de är förtjusta i många av de livsmedel som människor. Det kan vara bra att veta skillnaden mellan hvepse och bin innan man slår in på detaljerna i Geting. Till skillnad från honungsbin, hvepse har några fina hår som täcker sina kroppar, eftersom de inte samlar in pollen. Yellowjackets är också smalare än honungsbin, och de har särskiljningsförmåga fet ränder på deras kroppar. Dessutom honungsbin är något större, även om det i stundens hetta denna skillnad inte kan tyckas vara oerhört viktigt.

Yellowjackets få sitt namn efter sin strålande färgad organ, som har fet gul och svart eller vitt och svart ränder som inte liknar faktiskt en ganska prålig jacka. Insekterna lever i stora kolonier, med arbetstagare som foder under favorit livsmedel som små insekter, söt frukt och sopor. Till skillnad från de Honungsbiet, en Geting kan sting något flera gånger, även om dess Stinger kan så småningom försvinner. Detta kan vara ett allvarligt problem för människor som är allergiska mot giftet produceras av hvepse.

runt i trädgården, kan dessa insekter faktiskt vara mycket användbar, eftersom de inte är alltför låga, och de kommer att jaga ut små insekter som kommer förstöra en gröda. Tyvärr, om leverans av mat föredrar försvinner, kommer hvepse börja att livnära sig på odling i trädgården, och de kommer också att söka upp livsmedel, vilket kan göra picknick obehagligt. Dessa getingar är också förtjusta i att bygga stora bon på platser som takbjälkar och takfot, som kan utgöra ett problem.

Det finns flera sätt att kontrollera en geting problem . De flesta människor föredrar att hyra ett företag som specialiserat sig på bekämpning att bli av med getingar, eftersom dessa yrkesverksamma har utrustning för att undvika stick och säkert hantera djuren. Det är också en bra idé att hålla livsmedel och drycker som omfattas så mycket som möjligt så att hvepse lockas inte, och folk borde försöka hålla mig lugn runt hvepse. Getingar i allmänhet inte stinka om de är provocerade, så banka på dem eller panik är inte en bra idé.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.