Vad är Syster Trees?

Nurse träden är stora, snabbväxande träd som ger skydd till mindre träd och växter när de växer. Dessa träd är en viktig del av skogens ekologi över hela världen, från Amazonas regnskog för trassliga Alpine skogarna i Europa, och de är även ekologiskt viktiga i en del andra regioner, liksom öknen. Förutom att vara sedd i naturen, är sjuksköterska träd används också ibland som trädgårdsmästare som vill skydda unga plantor i början av tillväxten, så att de till slut starkt och friskt. p

Flera typer av skydd ges av en sjuksköterska träd. Den första är skydd mot solen, och distraktion från rovdjur, med många insekter och liknande rovdjur föredrog att livnära sig på större sjuksköterska träd. Sjuksköterska träd också skydd yngre plantor från vind och sand eller sandstormar, och de attraherar större predatorer som hjort, vilket gör att anbudet nya tillväxten av växtmaterial att förbli orörd.

Så småningom, en sjuksköterska träd kommer att dö, så den yngre träd att växa upp. I en naturlig skog, skulle det döda trädet tillåtas förfalla naturligt, bidrar till uppbyggnad av organiskt material i skogen och ge näring och skydd åt många växter och djur. I skogsbruk, är död ved ofta rensas för att minska risken för brand, och som ett resultat tenderar skogen att vara mindre täta och mindre olika, eftersom färre arter hitta en miljö där de kan frodas.

i en skog kan en sjuksköterska träd vara av annan art än de yngre växt eller träd, eller det kan vara samma art. Det är inte ovanligt att se flera växter konkurrerar om utrymme och resurser som sjuksköterska träd, med en planta till slut kväver de andra ut genom att utnyttja resurserna skickligt. Utanför skogar, är sjuksköterska träd används av växter som den Saguaro kaktus, som rötter och spenderar sina unga liv i skuggan av en sjuksköterska träd innan det slutligen dödar sköterskan träd bort genom att majoriteten av tillgängliga resurser.

Gardeners skapar ibland sina egna sjuksköterska träd genom att plantera späda plantor i skydd av ett väletablerat träd. Den mogna träd skyddsrum anläggningen tills det är stort nog att trivas på egen hand, och ger trädgården något textur och djup på samma gång. Vissa växter föredrar också skuggiga miljöer, så i varma, soliga klimat, en sjuksköterska träd kan tillåta en trädgårdsmästare att odla dessa växter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.