Vad är Snow kastbyar?

En snö flurry är en kort vindpust åtföljs av en explosion av snö, vanliga i alla snöiga klimat och inte ovanlig i tempererade sådana. Vanligtvis snö kastbyar ta åskådare med överraskning, ibland förekommer från ingenstans på en perfekt solig dag och sprängning den intet ont anande med en kortfattad bild av bitter köld. Ofta snö kastbyar visar att en allvarligare front är på väg. När snön kastbyar falla på grund av att redan snötäckta, snön som faller oftast käppar, eftersom den omgivande temperaturen är tillräckligt långt före fryspunkten att snö kan fortsätta utan att smälta. På varmare dagar kommer snön smälter och försvinner nästan lika snabbt som snön flurry verkade. Särskilt i tempererade klimat kan snö kastbyar vara ganska spännande, eftersom folk vanligtvis bara se regn eller tillfälligt snöslask på vintern. Vissa städer såsom San Francisco, som sällan erfarenheter snö, kommer att vara tillfälligt chockad av en snö regnby.

Vanligtvis snö kastbyar är inte farliga, men de kan vara förbryllande. När det gäller en tung snö regnby kan vädret innebära en fara för oförberedd förare som måste brottas med kort begränsad sikt och en suspension av snö på vägarna som kommer att förändra hur ett fordon handtag. Skada till följd av exponering är sällsynt i fråga om en snö regnby, trots den korta kompromiss med synlighet och ökad halka kan leda till pratfalls. I allmänhet är dock snö kastbyar är bara förvånande, och ibland angenämt lekfull.

Snö är ett vanligt meteorologiska fenomen och en viktig del av vattnets kretslopp. När vattnet avdunstar, det cyklar upp i himlen, där det ofta reformer i små droppar, sett i form av moln. När dropparna blir tung nog faller de som regn. Men i vissa områden, dropparna fryser och faller som snö. Om temperaturen är fortfarande låg hela vägen ner, kommer dropparna behålla sin bildning snö kristall, som många människor tycker mycket angenäm för promenader i, återskapa den, och vräkte på varandra.

Snö kastbyar orsakas av enstaka fläckar av moln droppar tung nog att fälla ut som snö. Eftersom de vanligen är små, snö kastbyar är svåra att förutsäga, eftersom de inte dyker upp på väderradar eller väder observationsstationer, och de är oftast alltför kortlivade bör noteras. Skulle du bevittna en snö regnby, bör du nog köra utanför snabbt att uppleva det, eller du kommer förmodligen att missa det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.