Vad är Scotch Broom?

Scotch ginst är en perenn buske hemma i Europa. Tillsammans med andra kvastar, anses det en invaderande arter av många samhällen, eftersom den växer aggressivt och det kan snabbt dominera landskapet. Anläggningen är i en paradoxal situation, eftersom många arter är, en del människor tror på Scotch broom som en vidrig och irriterad planta, medan andra medvetet odla det som ett prydnadsföremål. Runt om i världen, är stora mängder pengar och energi som i försök att undanröja Scotch kvast.

Fabrikens formella namn är Harris , och den är placerad i pea familjen. Den buske har läderartade grönaktig grenar och små blad, med klargula blommor som finns i slutet av våren och sommaren. Blommorna ersätts med bruna fröhus, som i slutändan kommer att dela med en explosiv spricka att mata ut fröna. Fröna är små och rikliga, vilket leder till allvarliga problem för människor som försöker utrota Scotch broom.

Scotch broom fördes till många samhällen runt om i världen som prydnadsväxt. Många sorter är väldigt vackert, med två tonad gula och röda blommor eller särskiljande förgrening mönster. Som européer reste till nya platser, kan de ha fört anläggningen med dem eftersom det genomförs en välbekant känsla av hemma, det är hur många invasiva arter nådde känsliga ekosystem. När växten är etablerad, kan det spridas snabbt, tack vare de små och robusta frön. är frön plockas upp av fåglar och andra djur, eller band, på undersidan av fötterna. Scotch broom krävs mycket för att gro efter en liten mängd fukt, och det kan snabbt överskrida ett område. Ju fler anläggningar visas, desto mer allvarligt problemet är, eftersom varje planta kan producera tusentals frön på sensommaren. Scotch broom tenderar att växa i mycket täta snår, kvävning ut inhemska växter som inte kan tränga igenom tjocka grenar. Träindustrin avskyr särskilt skotsk ginst, eftersom anläggningen kommer att ta över i en clearcut, förebyggande ungträd från blomstrande.

Anläggningen är ett renoveringsobjekt kväve, vilket innebär att det kan positiva till jorden. Men uppväger fördärvliga växtsätt allmänhet denna förmån i medvetandet hos de flesta. Det enda sättet att framgångsrikt bekämpa Scotch broom är att dra upp den innan fröna utvecklas och se till att ta upp hela roten. Plantorna kan torkas och sedan brännas, nedgrävning eller mulching rekommenderas inte, eftersom rötterna kan återuppliva och börja växa igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.