Vad är Road Äpplen?

Även om termen "väg äpplen" kan frammana en trevlig bild av äppelträd växer vid sidan av en BUKOLISK landsväg, sanningen är faktiskt mycket fulare. Denna term används i regionala amerikansk slang för att hänvisa till hästgödsel, ett ämne som endast är avlägset släkt med äpplen. Skriftlig bevisning tyder på att folk började hänvisa till hästspillning på väg äpplen runt mitten av 20th century.

Med hänvisning till att gödsel från en frisk häst ser ut ungefär som ett litet äpple, i den mening att den är rund. När hästar användes som en viktig transportmedlet, deponerade de sin gödsel längs vägen, och man kunde få förlåtelse för att ta miste på en hög häst bajs för en hög med äpplen när en blick på det på avstånd. Vid ett tillfälle, hästgödsel strö många vägar runt om i världen, i vissa länder i dag, har hästar måste bära särskilda påsar att fånga deras avföring när de är ute på vägen, för att förhindra mässar. Nu du vet vilken väg äpplen egentligen är, kan det hjälpa att veta om några av deras användning. Hästgödsel är ett bra material för marktäckning och gödsling och det kan också användas som bränsle eller som en källa till byggnadsmaterial. Hästgödsel historiskt har blandats med lera för att göra Adobe, till exempel, eftersom det är i princip perfekt strimlad halm. När vägen äpplen tilläts falla där de kunde gjort vissa människor ett yrke för insamling dem för deras olika användningsområden. Många städer främjade detta, gör att människor går med vinst samtidigt rensa vägarna att göra dem trevligare för alla. I områden där det finns ett överskott av gödsel eller någon omedelbar användning för den, kan det bli ganska äckligt. Gator 19th century New York City, till exempel, ibland var tjockt med hästgödsel, bland många andra obehagliga ämnen och göra resandet en farlig proposition.

Uttrycket "road äpplen" har också använts för att hänvisa till aktörer på turné. I denna mening är det förmodligen en hänvisning till den gödsel som genereras av skådespelarens hästar som han eller hon färdas på vägen, men det kan också vara en nedsättande kommentar om båda förmåga.

Du får plats väg äpplen då och då, särskilt om du bor på landsbygden. Många ryttare tar genvägar över minimalt trafikerade vägar, och deras hästar kan ibland lämna en deposition på vägen. Väg äpplen kan också ses på högtrafikerade ridturer och stigar, och de är naturligtvis en allestädes närvarande inslag i stallet och lagården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.