Vad är Kryptozoologi?

Kryptozoologi är att studera och driva svårfångade djur vars existens inte erkänns av den vetenskapliga mainstream. Exempel Bigfoot, Loch Ness-odjuret, Chupacabras, och Gévaudanmonstret. Dessa kallas cryptids . De allra flesta cryptids antingen fall av fantasin löper amok, felidentifiering, eller direkt bluffar. Internet är hem till samhällen med många tusentals människor som dras till Kryptozoologi genom sin aura av mystik och potential fantastiska världen genom upptäckten av en exotisk varelsen.

Trots dess enorma följande, är Kryptozoologi ett område med betydligt fler misslyckanden än framgångar. Som kameror blir billigare, fler och bättre, är våra verktyg för observation av cryptids förbättra, och om dessa djur verkligen existerar, är det bara en tidsfråga innan de observeras. Kryptozoologi ägnar sig åt att försöka dessa iakttagelser. Den kanske mest kända av alla cryptids är Bigfoot-en lång primat som sägs vara nära släkt med människan, men i likhet med andra överlevande arter nära oss, är täckt med päls. Bigfoot ser ut ungefär som en korsning mellan en man och en stor apa. Det finns Bigfoot observationer från hela världen, men den största hotspot på sådan verksamhet är nordvästra USA, på kontinenten Nordamerika. Forskare ogilla förekomsten av Bigfoot på grund av total avsaknad av bekräftade fysiska bevis-det finns inte en enda skrot av hår, hud, ben, eller avföring ännu inte upptäckt motsvarande en stor icke-mänskliga primat som lever i vilt tillstånd i Nordamerika. Andra insatser Kryptozoologi fångas under liknande omständigheter.

Några cryptids, eller djur tänkte utdöd, har senare upptäckts i köttet, utlåning tilltro till området Kryptozoologi. Till exempel, kvastfeningar, från en ordning fiskar som vetenskapen trodde var utdöd, fastnade i ett fisknät utanför Afrikas kust 1938. Näbbdjuret, mountain gorilla, ödla, och Giant Squid ansågs alla vara bluffar innan de upptäcktes faktiskt. Var dock alla upptäckt många årtionden sedan. Idag är upptäckten av nya ryggradsdjur ytterst sällsynt-ge övertygande bevis för att vi redan har sett det mesta av vad som finns där ute att se.

En annan sak att tänka på Kryptozoologi är att för att en art överleva krävs en viss grad av genetisk mångfald och en genbank som består av minst ett hundra eller så individer. Om vi pratar om ett hundratal eller flera medlemmar i en exotisk, stora djur, är det svårt att inte gräva upp några avgörande fysiska bevis om du verkligen försöker. Upprepade misslyckanden i Kryptozoologi över årtionden tyder starkt på att inte många mål cryptids gör verkligen existerar. När monster-jägare fortsätter att hävda att sådana varelser trots massiva misslyckanden, tjänar det Kryptozoologi den psuedoscientific rykte den har idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.