Vad är Kangal Fish?

Kangal fisk är fisk som har anpassat sig till den varma och mineralrika miljö i vattnet i källorna är belägna i delar av Turkiet och Westrern Asien. De naturligt förekommande fisk ofta dyker upp i utomhuspooler på spa, vilket är när ett intressant drag av fisk observerades: Kangal fisk gillar att äta döda eller sjuka huden, ger naturlig debridering till dem som är villiga att hoppa i vattnet med fisk. är Dessa fiskar också känd som läkare fisk eller Nibbler fisk. Två olika arter av fisk tycks ha utvecklat hud-ätbeteende: Cyprinion mactrostomus och Garra rufa . Av de två, G. rufa verkar vara mer kända. I Turkiet är Kangal fisk skyddas på grund av oro för att overharvest av fisk för handel med utlandet skulle kunna hota hälsa fiskbestånd.

Även förhållandet mellan badare och Kangal fisk började troligen som en nyhet, Det har sedan dess blivit helt kommersiellt lönsam. Kurorter i Turkiet, Japan och USA alla erbjuder Kangal fisk behandlingar till klienter till ett högre pris, ibland som en del av spa-paket riktade till personer med hudsjukdomar som psoriasis. Dessa fiskar är inte skadliga, eftersom de inte äter levande vävnad. Den varma, mjukar mineraliserade vattnet huden, vilket gör det lätt för fisken att knapra bort döda hudceller och lämnar en hälsosam livsstil hud bakom. För personer med smärtsamma hudåkommor, kan Nibbler fisk ger tillfällig hjälp, särskilt om behandlingarna upprepas regelbundet. Andra bara njuter nyheten av en Kangal fisk pedikyr eller hela kroppen exfoliering. I en miljö med ett sortiment av livsmedel att välja mellan, kommer Kangal fisk brukar föredra att maten död hud. Huden-ätbeteende uppstod förmodligen som svar på minimala tillgängliga resurser, vilket tvingade fiskarna att vara kreativ att hitta näring. Flera andra fiskarter uppvisar detta beteende i stressituationer, vilket tyder på att fisk helt enkelt känna igen en potentiell källa till näring när de ser det.

Förutom att förvaras på spa kan dessa fiskar också hållas i privata akvarier. De kan vara lite knepigt att ta upp, eftersom de kräver vatten med rätt balans av mineraler och rätt temperatur. Flera företag höja Kangal fisk för försäljning till privata samlare och spa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.