Vad är Hydromowing?

Hydromowing är en process för clearing ut buskar och unga träd från ett skogsområde med en hydromower, som har en snurrande trumma och hårdmetall tänder. Hydromowing görs oftast i områden där ökad risk för skogsbränder. Tekniken tar bort en stor del av bränslet bränder behöver för att bli stora problem.

Hydromowing är en relativt ny process. Innan tekniken var i bruk mycket av vegetationen som måste rensas måste göras för hand, vilket gör processen mycket mer tidskrävande och intensivt arbete. Med hydromower kan fler områden rensas på kortare tid, vilket ger stora bränder ännu färre platser att starta. Man beräknar att hydromowing kostar ungefär hälften av vad sidan clearing gör, vilket ger ett mycket attraktivt alternativ för vissa organ markförvaltning.

Hydromowers är stora bitar av tunga maskiner, av samma storlek och form till en bulldozer. Carbide tänder behandlas särskilt blad, liknande vad som kan ses på många sågar, särskilt cirkelsågar. Den legering som används tillåter tänderna att behålla sin form och spetskompetens längre, vilket leder till en överlägsen skära. Inget vatten används i själva slåtter, hydromowing fått sitt namn eftersom den mylla som den skapar en skicklig förmåga att behålla vatten. Detta hjälper gräsfrön och andra önskvärda vegetation växer ut igen i stället för främmande arter. Ofta när ett område är klipps, är infödda gräsfrö planteras. Vidare kan kompost hjälper även till med erosion problem som ofta förknippas med backar.

Används ofta i bergsområden, hydromowing har vissa begränsningar. Det hydromower kan inte användas på större lutning. Dessutom har vissa miljögrupper ifrågasatte effektiviteten i hydromowing, undrar om den tunga utrustning som används inte göra mer skada än nytta på känsliga ekosystem.

Hyrowmowers inte kan välja och vraka vilka växter påverkas, till skillnad hand gallring . Om en anläggning är i vägen för de maskiner, kommer hydromowers ta ner den. I vissa fall kan detta eliminera gynnsamma art att en markförvaltning tjänsterna annars lämna ensam.

Även hydromowing är inte en teknik som används i stor utsträckning är det få i popularitet, särskilt i västra USA. Colorado och Kalifornien har båda genomfört den teknik de senaste åren. Kalifornien, som tycks samla rubriker varje år för sin stora skogsbränder, har ett särskilt intresse i processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.