Vad är Havsapor?

Sea Monkeys är en typ av Artemia salina , som är en typ av artemia. Artemia är olika fe räkor, eller branchiopods , och är inte sant räkor. Namnet "Sea Monkeys" är ett varumärke för Artemia salina för att sälja dem som nyhet gåvor eller leksaker. Generationer av amerikanska barn har haft odla "familjer" av Sea Monkeys. De är inte lika populär som de en gång var när modefluga första träffen, men det finns fortfarande en marknad för Havsapor.

Havsapor såldes först av Harold von Braunhut 1957. Han marknadsförde dem först kallade "Instant Life" och fem år senare, 1962, döpte om dem "Sea Monkeys. " Sea Monkey kit säljs fortfarande i dag i olika former. Den ursprungliga "Ocean View" tanken är fortfarande säljs, liksom många andra Sea Monkey produkter. Företaget som tillverkar Havsapor kallas Educational Insights.

År 1972 utfärdades US Patent nummer 3. 673. 986 för kläckägg artemia eller liknande kräftdjur i kranvatten för att ge intryck av ögonblicklig kläckningen. " De var annonserade allmänt i serietidningar på 1970-talet. De ritningar hade Havsapor som en korsning mellan människor, apor och möjligen utlänningar, med ingen likhet alls artemia.

Sea Monkeys var speciella eftersom man i vissa miljöer som inte är svårt att få fram, är de i ett tillstånd av Kryptobios eller skendöd som förekommer naturligt för dem. När de sätts i sitt akvarium havet apans tillfälliga förlusten av alla vitala funktioner upphör, och de kläcks.

När Havsapor Hatch, de är inte större än en liten prick. De växer till mellan 1 /2 till 3 /4 av en tum (1,27 till 1,91 cm) i längd. Då de börjar fortplanta sig. Havsapor kan återge både asexuellt och sexuellt. Det finns i allmänhet fler kvinnor än män födda, eftersom män inte alltid behövs för reproduktion. De har använts i studier av sexuell reproduktion och DNA. Havsapor lever i allmänhet i ungefär ett år, men Sea Monkey kolonin är hållbar i två år eller längre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.