Vad är Fiddleheads?

Fiddleheads är tätt lindad nya tillväxt av ormbunkar. Många ormbunke arter producera ätbara fiddleheads, som ofta ses som en uppskattad delikatess. Som ett livsmedel, fiddleheads är mild i smaken, med en svag antydan av skog och mandlar, och det är ofta lätt kryddad så att deras smak inte blir skymd. De också, naturligtvis, utgör en viktig del av tillväxten vana av ormbunkar. När det är säsong, kan specialbutiker lager fiddleheads, och de kan också samlas i skogen. Som en ormbunke växer, placerar ut hårt lindad stammar färsk fronds, även kallad fiddleheads. Dessa stammar sakta utvecklas och expandera med nya tillväxt skjuta fiddlehead att räta ut och blivit längre. Normalt är fiddleheads hittats nära marken, och de kan vara starkt skymmas av gamla tillväxt. I de flesta fall dör de äldsta tillväxt på ormbunke tillbaka för att bereda plats för nya fiddleheads, vilket i sin tur kommer att utveckla sporer för att skingra ormbunke. Den fiddleheads av Matteuccia struthiopteris , den Strutbräken, är särskilt uppskattad. Denna ormbunke är också känd som en fjäderboll eller fiddlehead ormbunke, och det är vanligt i norra tempererade zoner i Asien, Europa och Amerika. Bracken, Royal ormbunkar, zemai i Asien, blommande ormbunkar och ormbunkar kanel också ge goda ätbara fiddleheads, vanligtvis på våren. Regional mat i många av de områden där fiddleheads finns ofta funktioner dem i vår rätter.

Studier om fiddleheads har föreslagit att de kan innehålla en som ännu oidentifierade toxin. Flera fall av livsmedelsburen sjukdom har varit kopplade till konsumtion av dåligt tillagat fiddleheads. Därför är det oerhört viktigt att se till att fiddleheads kokas i färskt vatten i 10 minuter före användning, så att giftet är lakas ut. Det är också en bra idé att ta bort ludd och bruna klumpar med en styv skura borste från färska fiddleheads före tillagning. Se till att välja unga, tätt botas fiddleheads utan tecken på mögel eller röta, liksom.

I många delar av Asien, fiddleheads är rostade eller grillade. De kan också kokas och sedan sautéd i smör, eller kokt och sedan reboiled i en ny förändring av vatten. De bör helst vara lätt kryddad, och de kan också vara parboiled och frysas för att användas senare i år. Efter blekning och frysa, kommer fiddleheads hålla i flera månader i frysen, i synnerhet om de tillåts torka ut lite innan det fryser, så att iskristaller inte förstöra dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.