Vad är Feral Animals?

Termen vilda avser alla typer av djur eller växter som domesticerades gång men har nu återgått till det vilda. Domesticerade djur blir vilda när de släpps, övergivna eller om de kommer undan från mänsklig fångenskap. En vilda djur som inte bara omfattar de en gång tama enskilda utan också någon avkomma till djur har eller kommer efter det att de har blivit förvildade.

De flesta vilda djur i någon särskild region anlända dit på grund av mänsklig verksamhet. För att de skall bli förvildade de skall kunna överleva i livsmiljön självständigt. Av denna anledning exotiska husdjur normalt inte överleva länge nog för att anses förvildade.

Vilda djur inkluderar vanligen djur som getter och grisar och husdjur hus som hundar och katter. När dessa djur kvar att klara sig själva de nästan alltid orsakar problem vare sig för människor eller naturen att de har kommit att bebo. De vilda djuren kallas invasiva arter när de påverkar miljön och /eller skadedjur när de blir ett problem för främmande mänskliga följeslagare.

Feral kattpopulationer kan mycket väl vara den vanligast förekommande formen av invasiva arter i världen. Katter, som en gång var endemisk bara till Afrika, har begivit sig till alla kontinenter i världen. För närvarande finns bara några små öar som inte har katter som lever i dem.

På grund av sin framgång på reproduktion, förvildade katter gör upp stora grupper som kallas förvildade katt kolonier. Dessa kolonier kan bli extremt många. Även undvikande av mänsklig kontakt, förvildade katter samlas ofta i närheten av restauranger, soptunnor och bostadsområden burkar sopor i jakt på rester, en börda som många känner som har att hantera dem. Dessutom blir en feral katt koloni ofta till stora för att stödja varje medlem och katter blir sjuka av svält och sjukdomar.

Många djur-grupper som kämpar tillsammans med kommuner och andra för att minska förvildade kattpopulationer på ett humant sätt . Några av deras strategier omfattar rehabilitering av hård förvildade katter för att förbereda dem för antagande, fånga och kastrering förvildade katter för att minska framtida populationer och sedan flytta dem till ett område där de kommer att ha en mindre inverkan.

Feral getter är ett annat djur som anses destruktiva och farliga för miljön i länder där de har införts till exempel Australien och Ecuadors Galapagosöarna. Med få naturliga fiender, vilda getter reproducera ymnigt och härja unika vegetationen i ekosystemen. Detta inte bara hotar floran utan även inhemska djur som är beroende av vegetationen för inandning som inte är i stånd att framgångsrikt konkurrera med getterna. Dessa länder har genomfört gradvis strategier för att utrota vilda djur i deras bevarande insatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.