Vad är Elasmotherium?

Elasmotherium , eller "tunn platta Beast", även kallad Giant Unicorn, är ett släkte jätte noshörning som drev den eurasiska stäpperna i miljontals år, från cirka 5 miljoner år sedan fram till omkring 1,6 miljoner år sedan (men en rapport föreslår den kan ha levt förrän den 10: e århundradet). Elasmotherium hade en genomsnittlig höjd av 2 meter (6,6 m), längd av 6 meter (20 fot), med en 2 meter (6,6 m) långt horn mitt i pannan. Hornet hade en bred bas, skärpning till en punkt i spetsen. Med ett horn större än en vuxen människa hane, Elasmotherium skulle döda de flesta blivande rovdjur. Liksom modern noshörningar, det var en växtätare, mest tidskrävande gräs.

Analys av Elasmotherium fossil har lett forskare att tro att djuret var förmodligen en snabb löpare, trots sin storlek. Ett avgiftssystem exemplar kan ha kunnat generera mer kinetisk energi än landlevande däggdjur som någonsin levat. Liksom modern noshörningar, förmodligen hade kunnat tas ut vid 25 mph (40 km /t) för korta perioder, och troligtvis var en god simmare. Dess storlek var ungefär densamma som för den största levande noshörning i dag, den indiska Rhino. Dess horn är ungefär dubbelt så lång som den längsta bland levande noshörningar. Eftersom alla kända exemplar fossilized dock bevarats Elasmotherium är horn gjorda av sten, inte keratin.

har det föreslagits av Nordisk familijebok (ett svenskt encyklopedin publicerades i slutet av 19: e och tidig 20th century) och vetenskap författaren Willy Ley att Elasmotherium kan ha funnits tillräckligt länge för att bli ihågkommen i den kulturella medvetande Evenk människor som bo i dagens Ryssland och Kina. En "stor svart tjur med ett horn i pannan" drag i vissa av sina legender. En hänvisning till Elasmotherium i historisk tid visas också i redovisningen av Ibn Fadlan, en medeltida arabisk muslim som reste som en ambassadör från Bagdad till bosättningarna i Volga bulgarer i dagens Ryssland. I sin redogörelse hade djuret en benägenhet att slänga män från deras hästar, skottstadiet dem i luften med sina horn, men deras mount ensam. Det jagades påstås av infödingarna, som sköt förgifta pilar på det från träd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.