Vad är Dog Worms?

Dog maskar är tarmparasiter som angripit i matsmältningssystemet av hundar, eller, i fråga om den hjärtmask, hjärtat och kringliggande blodkärl. Många av dessa parasiter kan också bo i andra djur, inklusive människan, kan skapa en situation där maskarna kommer att spridas och gått flera gånger. Maskar är mycket vanliga hos hundar, speciellt hos valpar och de är oftast inte ett bekymmer, även om de definitivt bör behandlas.

Fem parasiter är särskilt sannolikt kan förekomma hos hundar: hakmask, spolmask, bandmask, piskmask och stadier av hjärtmask. Rundmaskar är speciellt vanliga, och både hakmask och rundmaskar är zoonoser, vilket innebär att de kan överföras till människor tillsammans med andra hundar. Med undantag för hjärtmaskar hund maskar är oftast inte dödlig, men de kan orsaka hälsoproblem, och behandling rekommenderas starkt.

Några vanliga tecken på att en hund har mask är: avtrubbade päls, håravfall, aptit förlust, kräkningar, diarré, en pot-bellied utseende, och hosta. I vissa fall kan maskar eller deras ägg synas i avföring från hunden, eller på pälsen runt anus. Om en hund visar tecken på ett angripet av parasiter, är det viktigt att ta hunden till en veterinär för diagnos, eftersom olika läkemedel används för olika hund maskar. Veterinären kommer att ta en pall prov och titta på det i mikroskop för att avgöra vilka maskar förekommer.

Hund maskar är också förebyggas med hjälp av regelbundna dewormers. Många veterinärer rekommenderar en grundläggande dewormer för regelbundna administrationen att förhindra hjärtmaskar, som kan vara dödlig, och många dewormers innehåller en cocktail av droger som också avskräcker andra maskar. Dewormers får aldrig blandas, och det är en god idé att konsultera en veterinär om någon avmaskning produkt för att se till att det är lämpligt för din hund. Tillsammans med regelbunden avmaskning, är det också en god idé att behandla hundar med loppor mediciner eftersom loppor kan bära binnikemask.

Det finns några fall där hund maskar kan vara mycket farlig. Valpar är känsliga för uttorkning och blodförlust från hakmask, parasiter som spärren på väggarna i tarmen och livnär sig på blod, och alla hundar riskerar att dö av stadier av hjärtmask. Lämnas obehandlad en vanlig infektion med hund maskar kan också orsaka en hund vara allmänt ohälsosamt, även om han eller hon inte löper risk för dödsfall. Medan en hund är i behandling för maskar, är det en bra idé att hålla andra djur och människor bosatta i hushållet bort, och att tvätta händerna noga efter interagerar med hunden för att förhindra spridning av maskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.