Vad är Dog Seizures?

Dog kramper, likt mänskliga kramper, orsakas av en oregelbunden brista av elektriska aktiviteten i hjärnan. I allmänhet är de flesta hund beslag i samband med någon form av hjärnskada, värmeslag, hjärntumör, hjärna abscess, förgiftning eller njur-eller leversvikt. Dog anfall påverkar vanligtvis en av de cerebrala hemisfärerna, men kan spridas ut och påverka andra områden i hjärnan, liksom. Det finns flera olika kramper som kan påverka hundar. En av de vanligaste hunden krampanfall är ett grand mal-anfall-ett symtom på epilepsi. Det börjar oftast med en period av ovanligt beteende, definierad som aura. Under aura, de flesta hundar blir rastlös och orolig. De gnäller ibland eller stöna. De kommer antingen söka upp sin ägare för medkänsla och kärlek eller så kan de gå in i avskildhet, att vilja vara ifred. När ett epileptiskt grand mal-anfall börjar kommer det oftast bara sista två minuter eller mindre. Under beslag kan hundens ben sammanbrott och därefter strängt förlänga utåt. Det är vanligt att han blir medvetslös och även sluta andas i upp till hälften av en minut. Ibland kan en hund kommer ryck benen-ser ut som om han simma eller körs. Om grand mal-anfall är dålig, kan han tugga också, dregla, urinera eller avföring okontrollerat.

Efter en hund återfår medvetandet från hans grand mal-anfall, kan han vara desorienterad och förvirrad. Detta anses vara en del av den post-anfall stat. Under denna tid kan han gå in i väggar och snubblar. Han kan till och med verkar vara oförmögen att se. Denna post-anfall stat kan pågå i några minuter eller några timmar-beroende på hur dåligt hans beslag.

Andra typer av hund anfall omfatta partiella anfall, post-encephalitic anfall, och efter anfall vaccination. Under en partiella anfall, kommer hunden har bara en del av hans kropp rycka. En post-encephalitic anfall ofta hända några veckor efter att hunden kontrakt valpsjuka eller hjärninflammation. Även om vaccinationer är en del av rutin Pet Care, kan vissa valpar drabbas av efter vaccination anfall när flera vaccinationer ges samtidigt-särskilt i kombination med vaccin mot valpsjuka, parvovirus. kan ibland hund anfall föras på genom en snabb sänkning av blodsockret, kallad hypoglykemi. Detta är oftast ses valpar som drabbas av hjärt-syndrom. Dessutom kan hypoglykemi finns, om en hund med diabetes ges en överdos insulin.

Gifter kan också ge en hund ett anfall. Vissa gifter används för bete djur, såsom stryknin, insektsmedel, glykol och även choklad. Oftast kommer ägarna att kunna visa om ett gift var på deras egendom premiss. Sådan information kommer att möjliggöra en veterinär för att korrekt diagnostisera orsaken till beslag.

Dog anfall kan behandlas. Om de håller längre än några minuter, kommer de flesta veterinärer anser dem vara nödsituationer och de kommer att stoppa anfall med Valium. Det finns också läkemedel som kan ges till hundar för att behandla epilepsi, men de är inte helt effektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.