Vad är Curry Leaves?

Curry blad bladen av curry träd, även känd som Murraya koenigii . Bladen används i stor omfattning i Sydostasien matlagning, lägga ett mycket distinkt smak och arom med ett sortiment av rätter. Utanför Asien, curry blad kan ibland vara svårt att få, även om vissa marknader bära dem i torkad form. från namnet, kan man föreställa sig att curry blad luktar och smakar som curry. I själva verket, curry blad är inte relaterade till curry alls, även om båda kommer från samma rot, Kari , som är tamil i en gryta med grönsaker tillagas i en rik sås. Även curry blad kan säkert användas i curryrätter och till och med curry, kan de också användas på egen hand i en mängd olika soppor, grytor, chutney, och så vidare.

Vid en första anblick skulle man kunna förlåtelse för förvirrande curry blad och lagerblad. Båda är långsträckta, spetsiga och något glänsande. Men deras dofter och smaker är helt olika. När de säljs färsk, curry blad ofta säljs på grenen, så att konsumenterna att dra dem efter behov. Curry blad finns också frysas på vissa marknader, och torkade, i vilket fall mer curry bladen kan behövas för att skapa önskad smak.

Traditionellt curry bladen är rostade i olja i matlagningen pannan före alla andra ingredienser tillsätts. När de toast, bladen börjar att släppa flyktiga dofter och smaker som kommer att ingjuta skålen kokas i pannan. Bladen är kvar i pannan hela matlagning processen, och de kan ätas eller upphävas av gäster. Om du någonsin har ätit en sydöstasienstudier skålen med små avlånga blad flyter runt i den, har du upplevt den curry blad. I vissa delar av Sydostasien, curry blad tuggas, eftersom de anses vara gynnar matsmältningen, och speciellt bra för att förhindra diarré. Du kan också se curry lämnar i vissa traditionella växtbaserade preparat, i synnerhet för huden, som curry blad antas främja klar, frisk hud.

Den smak av curry bladen är oerhört svårt att replikera. Vissa kockar finna framgång med basilika eller keffir lime blad, en eller båda kan vara mer lättillgängliga än curry blad. För dem som aldrig har smakat utmärkande smak av curry blad, replikerar Smaken är naturligtvis något av en utmaning, och ålade ut genom ett postorderföretag rekommenderas så att kockar kan få en känsla för smak av äkta curry blad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.