Vilka djur Hibernate?

lista över djur som hibernate är omfattande och inte alla djur på listan alltid övervintra. Djur sannolikt att övervintra är de som bor i områden med extremt kalla vintrar, och grader av viloläge kan variera. Den typiska stå som övervintrar inte gör detta på samma sätt som en jordekorre till exempel. Grad av vakenhet djur i detta tillstånd kan förändras. Vidare kan klimatförändringar och en värmande jorden har en negativ inverkan på ide djur. Om vädret värms tidigare än vad som är typiskt, får djuren komma ur ide, men ändå inte foder, orsakar nära svält och ibland dödsfall. Det finns exempel på både varm-och kallblodiga ide djur. Även ett par fiskar, groddjur och insektsarter överleva vintrarna igenom denna process. Dessutom några djur gå igenom vad som kallas estivation. Deras kroppar dämpas under extremt varmt väder så att de kan förvaras kallt. De flesta djur som estivate är växelvarma och beroende av yttre temperaturen hålla dig sval. Minska metabolismen och kanske gömmer sig under flera lager av jord kan göra extremt varma förhållanden överleva. En lista med ide djur kan inkludera följande däggdjur:Chipmunks, Ground ekorrar, echidnas, klätterpungdjur, igelkottar, hamstrar, skunkar, fladdermöss, präriehundar, murmeldjur, grävling, och några lemurer.

Bears bara göra listan för vissa forskare, eftersom de vaknar oftare under dvala, och även om deras ämnesomsättning avtar under vintern, bromsar det inte nästan samma grad som de flesta andra ide djur. Dessutom många björnar föda under vintern, som kräver en viss grad av uppmärksamhet för att ta hand om nya ungar. Vissa forskare föredrar att kalla detta Denning i stället för viloläge.

Bland icke-däggdjur, kan du hitta arter av ödlor, grodor, paddor, vattensalamandrar, ormar, sköldpaddor och insekter som bin att övervintra. En fågel, Västra Poor-Kan det vara en ide fågel. Andra fåglar, som kolibrier, kan gå in i ett tillstånd som kallas dvala på daglig basis. Deras metabolism saktar på natten så de kan vila och inte behöver mat för att överleva.

Det finns rykten om huruvida primater kunde övervintra. Endast ett fåtal lemurer är kända för att faktiskt övervintra på årsbasis. Ändå har det förekommit några intressanta fall där människor överlevt ovanligt kalla temperaturer genom att somna, där deras kroppar har gått till låg ämnesomsättning viloläget. Eftersom dessa fall är sällsynta, skulle det inte vara en god idé att prova på detta. I vilket fall som helst, de flesta människor har tillgång till mat källor året runt och att kläder och husrum, vilket innebär viloläge är inte nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.