Varför Cats klättra i träd?

En klassisk frågeställning som återfinns i många barmhärtige samariten berättelser avslutas med någon som blir en katt ur ett träd. Men du kan fråga, varför en katt går upp i ett träd i första hand? Det finns flera anledningar till varför katter klättra i träd, främst att göra med aggressiv eller defensiv taktik.

Cats, som predatorer, vilja att förstå sin omgivning väl. Eftersom de är små djur, är deras räckvidd vision betydligt mindre än utemiljön på gårdarna eller grannskap. Katter klättra i träd ibland för att få en bättre bild av sin omgivning, att hjälpa dem att se några potentiella risker eller potentiella be.

Även katter är rovdjur, de är också sårbara för angrepp från större djur, som hundar, eller till andra katter. Ett träd ger ett säkert gömställe, i synnerhet från någon irriterad hund som råkar passera. I vilt, katter klättra i träd för att ge dem en rastplats eller tupplurar plats som är utanför rovdjur "-sortimentet. Det hjälper också dölja sin närvaro, vilket kan förhindra bytesdjur skulle märka att det finns en katt i närheten. Ibland, katter klättra i träd som svar på märke invånarna i övre grenar: fåglar och ekorrar. Ofta kommer en katt vara lite för upphetsad av möjligheten till en frigående måltid och klättra till otrygga höjder i jakten på en välsmakande Critter. Denna situation kan resultera i allvarlig olycka för Critter, katten, och ägaren står inför att få Mr Tabby uppifrån grenarna på en gran, så du kanske vill överväga att vidta förebyggande åtgärder för tillfället din katt närmar sig en sannolikt träd. Det kan vara att katter klättra i träd på skoj ibland, eller möjligen för att arbeta på att förbättra sin klättring förmågor. Kattungar test ofta sin klo kunskaper genom att försöka klättra upp allting, från bokhyllor till träden vid benet. Klättring praxis är bra för katter, det kan förbättra sin styrka och flexibilitet och lära dem en viktig defensiv skicklighet. Hindra dem från att öva inomhus klättring av dina möbler, men du kanske vill köpa en matta katt träd för klättring, och känner mindre skyldig att varna dem bort från soffan.

Om din katt har fått upp ett träd och inte kan komma ner, kanske du undrar varför den anmärkningsvärda klättringen förmåga fungerar bara i en riktning. En katts klor kurvan inåt, gör det möjligt att greppa på ytor medan de håller upp huvudet först. Tyvärr går detta bra klättring kurva ingenting för att hjälpa katten tillbaka ner igen. Så småningom kommer de flesta fångade kitties hoppa antingen av trädet eller inse att de kan komma ner genom att gå svans först långsamt shimmying. Oavsett vilket är en katt upp i ett träd oftast inget att få panik över om det inte är skadade eller handikappade, de är intelligenta djur och kommer att komma på det förr eller senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.