Vad är lövträd?

Lövträden är träd som fäller sina blad till en del av varje år. Till skillnad från evergreens, lövträd som förlorar sina löv under den kalla eller torra säsongen, beroende på klimatet, och förblir kala tills de växer nya löv varje vår. Lövträd är ofta tillsammans kallade hårda träslag. En av de spektakulära saker om lövträd är vitt spektrum av färger som sina blad displayen innan de fälls. Beroende på sort, lövfällande träd har löv som förvandlas från ljust gult till rött och många nyanser av orange däremellan. I USA, lövträd i norr börjar mogna färger fyra till fem veckor före lövträd längre söderut. Föränderliga lämnar markera början av hösten.

Några av de mest populära sorterna av lövträd omfattar popplar, aska, björk, lönn, gräshoppor, och ekar. Alla dessa träd producerar samma typ av populära huggna virke lövträd. Omvänt evergreens t. ex. tallar och Redwoods brukar vara mjukare träslag. Många lövträd som körsbär, crabapples, magnolia, och dogwoods blomma när de är avlövade eller precis börjat växa nya löv. Det hjälper pollinering processen eftersom blommorna är synliga för insekter och det finns inga löv hindra vinden från transporterar pollen.

Många arter av lövträd är inhemska till Nordamerika. De varierar i storlek från flera meter till över hundra fot (ca 30,5 meter). Medan den högsta trädet i världen volym är General Sherman Sequoia i Sequoia National Forest och är ett barrträd, eller vintergröna, många lövträd som når långt över 100 meter (30,48 meter) i höjd. Den högsta rapporterade SOCKERLÖNN, till exempel, uppnått 110 fot (33,53 meter).

Lövträden kan uppnå en mängd landscaping mål från att skapa skugga, utlåning skönhet till en gård, att skapa egendom gränser och integritet. Blommande lövträd lägga ett stänk av färg på våren. Lövträd bör trimmas regelbundet för att hjälpa dem att behålla sin form och för att förhindra alltför stora lem förlust. Om du är intresserad av att plantera en sort av lövträd, konsultera en plantskola eller handelsträdgård i ditt område att avgöra vilka sorter som är bäst för din trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.