Vad är hoppspindlar?

hoppspindlar är medlemmar av spindeln familjen Salticidae, som innehåller ungefär 5000 arter av spindel, ungefär 7% av det totala antalet spindel arter i världen. Denna stora spindel familj är oerhört varierande, med representanter förekommer i hela världen. Den gängse benämningen "hoppande spider" antyder, hoppspindlar är mest känd för sin förmåga att hoppa. Vissa spindlar klarar av att hoppa så mycket som 40 gånger sin kropp längd, bygger på en mycket komplex inre struktur. är Huvuddelen av hoppande spindel art som lever i tropiska skogar, men dessa spindlar också förekommer i tempererade skogar , öknar, buskiga lågland och berg. I själva verket, samlades en hoppande spindel arter från sluttningarna av Mount Everest, visar otrolig mängd denna hardy spindel familj.

Två funktioner kan användas för att skilja hoppspindlar. Den första är att hoppa, med hoppspindlar förankrar sig med silke innan hoppar så att de kan krypa tillbaka upp och försöka igen, om det behövs. Den andra är otroligt god syn av hoppspindlar. Dessa spindlar har åtta ögon, däribland fyra ställa framåt i ansiktet med hjälp av dessa ögon för raffinerade stereoskopisk syn som gör att de kan upptäcka bytesdjur. Många hoppspindlar också tillplattade ansikten att tillgodose sina rader av ögon.

Många hoppspindlar är väldigt nyfikna, interagerar med organismer många gånger sin storlek. Deras utmärkta vision har också gett upphov till utarbeta visuella frieri ritualer inklusive danser och bildskärmar. Vissa arter kan glida, uppnå en form av transitering nästan som flyg, och andra har utvecklats för att efterlikna formen på sitt byte, med flera hoppande spindel arter ser en hel del myror. Många är färgglada, med visuella markeringar för att överklaga eller varna andra hoppspindlar.

hoppspindlar allmänhet bygga ägg säckar efter parning, med vissa honor vakta sina ägg sacs tills de kläcks. Vissa arter har också blivit känd för att bygga upp skyddande strukturer från sitt siden i farliga miljöer.

Många hoppspindlar ha gift som de använder för att angripa sina byten, detta gift allmänhet inte skadligt för stora organismer. De flesta lever på insekter, med viss komplettering av sin kost med pollen och nektar. Hoppspindlar i trädgården eller hemmet kan faktiskt vara ganska fördelaktigt, eftersom spindlarna kommer att förbruka skadeinsekter. Eftersom dessa spindlar inte bygga duk, gör de också mycket mindre av en röra än andra nyttiga spindeldjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.