Vad är global uppvärmning?

Global uppvärmning hänvisar enbart till det faktum att jordens atmosfär värms nära ytan. Enkelt uttryckt handlar det hetare. Termen innebär inte en orsak eller tala med orsak. Det vetenskapliga samfundet anser klimatförändringar som den globala uppvärmningen har skett under jordens historia och kommer att fortsätta att inträffa i framtiden. Några bevis länkar globala uppvärmningen till solaktiviteten, men det finns andra teorier också. En populär teori handlar om "växthuseffekten. "Gaser som utgör vår atmosfär är analoga med ett växthus genom att de medger solljus passera, sedan fälla en stor del av värmen från att fly. Det naturliga fenomen håller jordytan varmare än det annars skulle vara. Emellertid mänskliga producerade föreningar regelbundet släpps ut i atmosfären de senaste åren har "tjockare växthuset väggen" bortom naturligt förekommande nivåerna. När detta händer, ännu mindre värme läcker ut och orsakar temperaturen att stiga. Detta kallas växthuseffekten och leder till global uppvärmning .

Även om det vetenskapliga samfundet accepterar global uppvärmning som ett givet, är växthuseffekten mer kontroversiell. Alla är överens om att människan producerade ämnen som koldioxid, metan, klorfluorkarboner (CFC), är osv släpps ut i atmosfären, men vissa hävdar är det inte klart hur detta faktorer i förändringarna i den globala uppvärmningen.

allmänt En tydlig fråga i samband med växthuseffekten och den globala uppvärmningen är ozon. Ozon är en naturligt förekommande gas i den lägre atmosfären som hjälper fälla värme. Förbränning av fossila bränslen skapar ännu mer ozon, som ozon är en del av smog. Så ozon bygger, så gör fångade värme, vilket ökar växthuseffekten.

Dessutom spelar ozon en roll i den övre atmosfären där det skyddar jorden från dödliga ultraviolett (UV) strålning. Tyvärr CFC-samma mänskliga produceras förening som fungerar som en växthusgas i den lägre atmosfären-ozonförstörande. Detta kan leda till kryphål i vår övre ozonskiktet som ses över Antarktis där kyla, atmosfärisk cirkulation och andra faktorer som samverkar för att "dra" dessa ozon hål.

Sammanfattningsvis, global uppvärmning och frågorna kring det få långtgående konsekvenser och kan avsevärt påverka människors liv på många nivåer. Av denna anledning vill forskarna veta hur länge jorden har varit uppvärmningen, i vilken takt är det uppvärmningen, och vilka faktorer som orsakar det. Dessa svar kommer att bättre förbereda oss för att hantera effekterna av den globala uppvärmningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.