Vad är floran och faunan?

Flora och fauna hänvisa till växt-och djurliv, respectively. Den inhemska växt-och djurlivet i en geografisk region benämns ofta som regionens flora och fauna. Båda är kollektiva termer, med hänvisning till grupper av växter eller djur som är specifika för en region eller en tidsperiod. Till exempel kan flora och fauna i en varm regionen består av tropiskt med varma tempererade vegetation och exotiska arter av fåglar.

Per definition flora är ett ord av latinsk ursprung hänvisar till Flora, gudinna blommor. Flora kan hänvisa till en grupp av växter, en AVHANDLING av en grupp av växter, samt bakterier. Flora är roten till ordet blommor , vilket betyder rör blommor. Fauna kan hänvisa till djurs liv eller klassificering av djur i en viss region, tid eller miljö. Fauna är också av romanskt ursprung. I romersk mytologi Fauna var syster till Faunus, en god anda av skog och slätter.

Flora och fauna i ett visst givet område förklaras ofta i biologiska termer att inkludera släkte och art av växt-och djurliv, de föredrar växande eller avel vanor, och deras koppling till varandra i den miljön också. Förutom geografiska grupperingar hjälper miljön också andra klassificeringar av flora och fauna. Exempelvis hänvisar vattenlevande växter och djur i en region till växt-och djurliv finns i de vatten i eller kring en geografisk region.

Biologer och miljöaktivister flora studie och fauna av flera skäl. Bevarande och bevarande samt få nya biologiska överenskommelser är bara några skäl till varför flora och fauna är viktiga för forskare. Flera organisationer, däribland Fauna och Flora International (FFI), arbetar tillsammans för att använda sin forskning och rön för att ytterligare för ett bevarande och bevarande samt biologisk mångfald.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.