Vad är ett träd Kangaroo?

Ett träd känguru är en av de största pungdjuren, och är nära besläktad med både känguru och större känguru. Till skillnad från sina två nära släktingar, dock trädet kängurun någon gång anpassas till att bli ett träd, eller levande träd, arter. Det finns över 10 arter av träd känguru, en del lever i regnskogar i Australien, och andra som bor i Papua Nya Guinea, och de öar som omger Nya Guinea. Trädet känguru föredrar tät skog tillväxt, eftersom det är en ensam och blyg varelse. Som sina släktingar, är trädet kängurun en imponerande jumper, även om dess fötter är inte så stora. Det kan dock hoppa från träd till träd med lätthet. Hoppar ner från ett träd till ett annat har mätts på en imponerande 30 fot (9,14 m) lång. De kan också växa upp högt i träden. De är skickliga klättrare med mycket långa svansar som hjälper dem att sakkunnigt balans. Vissa träd kängurur lättare kan hittas på natten, eftersom de ibland uppvisar nattliga beteende.

Trädet känguru arter varierar i storlek, men de flesta är ca 50 inches (1. 27 m) lång, och hannarna väger ungefär 25 pounds (11,33 kg). Honorna kan väga ca 5 pounds mindre än hanarna. De har en genomsnittlig livslängd i det vilda på cirka 14 år. I fångenskap kan trädet kängurun leva till ca 20.

Liksom alla pungdjur, har trädet känguru en påse. Små barn föds individuellt efter ungefär en månad långa processen. Det tar lite över ett år innan barnen kommer att vara redo att leva utanför påsen. Den kvinnliga träd känguru tenderar att leva med en enda hane, och blir vanligtvis hand om hennes nuvarande barn i påsen. När barnet nått vuxen ålder, kommer trädet känguru och hennes kompis producera ett annat barn.

Tree kängurur är växtätare och deras föda består av löv i riklig mängd i tät skog livsmiljöer. De är också idisslare, vilket betyder att de smälta maten delvis därefter åter tugga i form av idisslare. Det är mycket ovanligt att ett djur utan hovar ha idisslare egenskaper.

finns många träd kängurur betraktas antingen hotade eller på grund av förstörelse av livsmiljöer på grund av skogsavverkning. Visst hopp finns för trädet känguru med kraftig bevarande insatser. A 2005 expedition till ön Nya Guinea upptäckte en cache av Golden mantled Tree Kangaroos, som tidigare ansågs vara extremt utrotningshotade. Att en frisk befolkning på detta träd känguru kan fortfarande existerar är uppmuntrande och inspirerande för djurlivet naturvårdare och älskar djur lika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.