Vad är ett nöje Horse?

Ett nöje häst är ett privatägt hålls häst bibehållas för nöjes-eller casual ridning, snarare än konkurrens eller arbete. Vissa hästägare väljer att visa sin glädje hästar, i tävlingsmatcher som presentation av hyfs och gångarter av sina hästar, vanligtvis i en division med andra nöjen hästar som Western Pleasure eller engelska Pleasure. För nya hästägare, och hästägare som inte är intresserade av konkurrens, är ett nöje häst den lämpligaste montera. Varje hästras kan vara ett nöje häst och dessa djur kan särskiljas genom att vara extremt försiktig, väl artig och vänlig, och många kan uppvisa en rad olika gångarter, liksom. Raser som Quarterhorses och olika ponnyer vanligen hålls som nöje hästar, tillsammans med hästar olämpliga för konkurrens, för en eller annan anledning, och de flesta hästar nöje är vänliga nog att bli riden av småbarn och nya, nervösa ryttare.

Många nöje hästar är blandade raser, vilket innebär att de inte lämpar sig för avel eller tävling, men detta inte gör dem sämre än djur. En blandad ras häst kan vara härdig, intelligent, känslig och mild, alla egenskaper som värderas i ett nöje häst, och ett nöje häst kan vara en lojal vän för livet. Även om sådana hästar lämpar sig inte för konkurrens, de gör bra första hästar för personer som är intresserade av hästsport karriärer och för livslångt casual ryttare, de är mycket lämpligare än hästar som har fötts för arbete eller konkurrens.

Ett nöje häst kan användas för obegränsat antal saker. Många casual riders njuta trail ridning, vilket innebär att man tar sina hästar ute på regionala spår att njuta av naturen i sällskap med en häst. Nöje hästar kan också användas för tillfällig körning, och de kan bearbetas i ringen som andra hästraser, för ägare som vill utveckla gaited hästar eller arbeta med bygel. Vissa människor också campa med sin glädje hästar.

I regel brukar ett nöje häst vara billigare än en renrasig häst eller en häst uppfödd utbildad och för konkurrens. Det är möjligt att plocka upp en sund och vältränad glädje häst för den del av kostnaden för en särskild ras, vilket gör dessa hästar särskilt lockande för ägare som har begränsade ekonomiska resurser. Vissa stall och ridning grupper får också människor att hyra ut sin glädje hästar, fördelning av ansvaret för ägande med en grupp för att minska de totala stress och kostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.