Vad är en vattenbuffel?

vattenbufflar eller Bubalus bubalis är en nöt hemma i Asien, där den har strövade i tusentals år. Förutom att man finner vilt i Asien, vattenbufflar också domesticerade, som arbetar som dragare i många asiatiska länder och används för att producera kött och mjölk i många regioner i världen. Många djurparker har en samling vattenbufflar på displayen för människor som vill se dem, och personer som reser på landsbygden Asien stöter ofta arbetar vattenbufflar.

vilda populationer av vatten buffel är starkt hotade på grund till bundet livsmiljö och utbredd jakt på djuren. De flesta vilda asiatiska vattenbufflar återfinns på spel konserver och i skyddade Parklands, med flera asiatiska regeringar arbetar för att skydda dessa djur som en del av deras nationella arv. Den vilda vattenbufflar klassas som en utrotningshotad art, på grund av sin krympande befolkning och farlig framtid.

Domesticated vattenbufflar har arbetat för människor sedan ca 3000 f Kr. De används som dragare att dra plogar och kärror, och de också som en källa för mjölk, kött och hudar. I fattiga områden, blir vissa människor mycket fästa vid sina vattenbufflar, eftersom dessa djur kan generera betydande inkomster för deras mänskliga familjer. Utanför Asien, vattenbufflar ge källan mjölk för traditionella mozzarella, tjäna som en källa för kött i Nordamerika, och de fungerar som dragare i Latinamerika. är Dessa djur kännetecknas av sin extraordinära räfflade horn, som är oerhört stora. Vattenbufflar själva kan växa upp till 2,645 pounds (1. 200 kg) i vikt, med muskulös, mörkgrå organ. Liksom andra nötkreatur har vattenbufflar klövar fötter, men dessa djur har utspärrade hovar som är avsedda att stödja sin vikt på leriga marken, vilket gör att vattenbufflar att vandra genom våtmarker och floder utan att sjunka. Eftersom deras namnet antyder, vattenbufflar är ganska bekväm i vattnet. I naturen är de ofta finns kring skogsklädda våtmarker, och de kan spendera mycket av sin tid i vattnet för att svalka dig och födosök för mat. Vattenbuffeln lever i allmänhet i besättningar som kan variera mycket i storlek, med honorna bär en enda kalv varje år efter en dräktighet som varar ungefär nio månader.

Många associerar dessa djur med asiatisk kultur eftersom de har blivit så viktig som arbetar djur i Sydostasien, och de har deltagit i århundraden av asiatiska historia. Förhoppningsvis bevarande insatser som inriktas på vilda vattenbufflar kommer att bli framgångsrik, så att kommande generationer att få en glimt av Asiens avlägset förflutet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.