Vad är en underström?

en underström är en typ av ström som går under ytan i luft eller vatten strömmar. Riktningen på en underström är typiskt motsatta av yt-strömmar, och styrkan i den underström varierar, beroende på situationen och omständigheterna. Meteorologerna ofta anser underströmmar när du gör förutsägelser, och studiet av underströmmar är en viktig del av området för oceanografi också, eftersom underströmmar spelar en viktig roll i vattnets kretslopp som blandar världshaven. När det gäller meteorologi, kan underströmmar ha en dramatisk effekt på vädret, drar moln och system storm i en oväntad riktning. Många underströmmar är kartlagt, så meteorologer kan redovisa dem vid prövningen väderfenomen, medan andra kan uppstå spontant som en reaktion på förändrade klimatförhållanden, eventuellt anställer stor förödelse. Underströmmar är en del av det större systemet för luftcirkulation och mönster som skapar globala väder, och förklarar varför storm system flytta på det sätt som de gör och hur vädret på olika områden på jorden har skapats. I vattendrag kan flera underströmmar ibland finns under ytan strömmar. På öppet hav, underströmmar tenderar att vara mycket stabil, vilket gör dem lätta att studera. Den största underström systemet är det som driver den termohalina cirkulationen systemet av havet, vilket ger uppvällning lätta, varmt vatten från ekvatorn till polerna, där den långsamt blir kallare och tätare, sjunker till botten och sedan rinner tillbaka mot ekvatorn , där det kommer upwell åter tusentals år senare.

Surface hav och strömmar luften verkligen interagerar med varandra, kan du titta på ett diagram i luften strömmar kartläggas över omgivande havsströmmar för en illustration. Genom att studera mönstret av ytan strömmar i ett område, kan forskarna göra ibland förutsägelser om underströmmar, ibland också kallas sub-strömmar yta. Dessa prognoser baseras vanligtvis på ett mönster av inspelade underströmmar i regionen, tillsammans med en bedömning av de faktorer som kan påverka dessa strömmar.

simkunniga måste vara särskilt försiktiga i undertows, underströmmar som går i motsatt riktning mot ytan strömmar. En Undertow kan ibland vara mycket starkare än en yta aktuell, och mycket oväntat. Stränder med kända undertows och strömmar rippa post vanligtvis skyltar som varnar människor att vara försiktig i vattnet. Vissa områden har välkända undertows, längs Nordamerikas kust, till exempel kör en mäktig underström parallellt med strandlinjen. Detta Undertow ibland växlar riktningen, vilket gör det svårt att återhämta sig människor och gods förlorat nära kusten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.