Vad är en tropisk storm?

En tropisk storm är en intensiv åska, kategoriserade efter extremt lågt tryck och cyklonartade vind rotation, som vanligen uppkommer i tropikerna. På grund av den cykloniska åtgärder, termen tropiska cyklonen används ibland omväxlande med tropisk storm. Denna användning av termen är tekniskt korrekt. Tropisk cyklon hänvisar faktiskt till en hel klass av väder, inklusive tropiska depressioner, tropiska stormar, och även orkaner. är en tropisk storm klassificeras på ungefär samma sätt som en orkan. Den ihållande vindhastigheten är en avgörande faktor. Vindhastigheter i en tropisk storm måste vara mellan 39 och 73 mph (63 till 118 km /h). En tropisk storm som drabbar mark, särskilt i en starkt fast region, kan orsaka en hel del skada. De som inte orsakar förstörelse, men är en viktig del av naturen. De bär värme från lägre breddgrader nära ekvatorn till högre breddgrader.

Från och med 1953, alla tropiska stormar namngavs. Det var mycket lättare att tala och förstå ett namn, särskilt under en radio, än det var att ge eller ta emot den logistiska identifiering av en storm. Det finns en lista med namn som skall användas varje år, beslutade i förväg av National Hurricane Center. Sedan 1979 har kvinnor och män har namn använts på ett växlande mönster. Innan dess användes bara kvinnonamn.

Namnet listorna återvinns och används igen vart sjätte år. Meteorologiska världsorganisationen får rösta för att ta bort ett namn från listorna permanent om en storm har orsakat extrem skada eller förlust av liv, att fortsatt användning av namnet potentiellt kränkande. De namn som börjar med X, Y , eller Z kan bytas vartannat år, beroende på att det finns några namn som börjar med dessa bokstäver. Det finns några namn som börjar med bokstäverna E eller F. Om det finns fler stormar än namn i listan för ett visst år, stormar inträffar efter årets lista har uttömts, kommer att få namnet för bokstäverna i det grekiska alfabetet, till exempel Alpha eller Beta. En tropisk storm watch är ett rådgivande görs när tropisk storm villkor är sannolikt inom ett specifikt område inom 36 timmar. Noga på väderprognoser och stormarna styrka, läge och riktning.

Om en tropisk stormvarning utfärdas, storm villkor är överhängande inom de närmaste 24 timmarna. När en varning har utfärdats, måste korrekta säkerhetsåtgärder vidtas omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.