Vad är en tjänst Animal?

En tjänst djur är ett djur som har fått särskild utbildning i att hjälpa en person med funktionshinder. Vanliga exempel på tjänster djur inkluderar ledarhundar och hästar, djur terapi, och djur som drar rullstolar eller på annat sätt hjälpa personer med nedsatt rörelseförmåga. Service djur är en viktig del av livet för sina funktionshindrade partner, som har större självständighet och frihet tack vare att deras kamrater tjänst djur. Dessutom har de flesta länder har lagar som skyddar rättigheterna för tjänsten djur, tillsammans med personer med funktionshinder.

För att betraktas som en tjänst djur, ett djur måste vara individuellt utbildning för att tillhandahålla en tjänst. Många tjänster djur också registreras med en tjänst djur organisation och en eller statliga tjänster djur register, men det är inte nödvändigt. Utbildningen för en tjänst djur representerar månaders arbete, eftersom djuret måste utbildas i att vara godmodig och lydig i olika situationer, samtidigt som man skyddar sin ägare. Service djur får lära sig att utföra uppgifter som letar upp för trafiken när deras ägare är blinda, eller varna en döv ägare till en potentiell fara. Samtidigt är en tjänst djur lärde "intelligenta olydnad", vilket innebär att det kommer att vägra att utföra en order som den anser är farligt.

Även om vissa raser av djuret gynnas mer än andra för service är den viktigaste frågan djurets temperament. Hundar, till exempel, har valts för att vara vänlig, lätt att hantera, lojala och patient. Vanligtvis genomgår en potentiell tjänst djur omfattande beteendevetenskaplig testning innan den accepteras i ett träningsprogram. Framför allt är en tjänst djur inte ett husdjur, även om djuret är antagligen älskad av sina ägare. Om du ser någon med en tjänst djur, alltid be om lov innan petting eller hantera det, och tänk på att om djuret fungerar, kan du inte få röra vid den. Förutom service djur hjälpa personer med uppenbara funktionshinder, såsom blindhet, annan tjänst djur fungerar som tröst eller djur terapi. Några av de mest kända behandlingen djuren har ovanliga arter, till exempel höns. Terapi djur kan antingen arbeta på ett sjukhus eller kliniska plats hjälpa ett stort antal patienter, eller i uppdrag att arbeta med en specifik person. Studier som genomförs av organisationer som Humane Society i USA tyder på att arbeta med djur verkligen gör att människor att må bättre, och det är målet med en behandling av djur.

Människor med service djur ibland utsätts för diskriminering från företagare som inte känner till lagen. I USA i synnerhet, finns omfattande rättsligt skydd för tjänster djur under Americans with Disabilities Act (ADA). Enligt ADA, en tjänst djur måste tillåtas överallt dess ägare är, och skall inte betraktas som ett "sällskapsdjur" av företagare. Denna lag ersätter lokala förordningar, som till exempel förbjuda hundar från restauranger. Underlåtenhet att erkänna någon med en tjänst djur i ett företag eller en arbetsplats utgör grund för en mycket allvarlig stämning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.