Vad är en oljeavskiljare?

En oljeavskiljare är en utrustning som är avsedd att städa upp spillt olja. Det finns ett antal ansökningar om olja skimmers, och det finns ett antal olika stilar på marknaden för att tillgodose olika behov. Dessa enheter används för att städa upp efter tankfartyg spill, att klargöra blandningar av olja, vatten och andra ämnen för kommersiellt bruk, och för att rensa upp olika pumpar och tankar i anläggningar som hanterar olja och andra ämnen.

Olja tårtspadar delas in i två huvudkategorier. En typ av oljeavskiljare är avsedd att ta bort olja i ett användbart skick, medan den andra bort olja tillsammans med diverse andra föroreningar. Olja tårtspadar dyka upp i några överraskande ställen, många restauranger, till exempel har olja tårtspadar i deras fett fällor att förhindra att olja och fett från att klibba ihop sina avlopp. Användningen av olja tårtspadar är också en viktig aspekt av miljö cleanup. Det finns ett antal olika sätt på vilka en oljeavskiljare kan arbeta. En del behöver en enkel operation av allvar, så att oljan flyter upp av oljeavskiljare och sedan trycka oljan i en förvaringsbehållare. Andra olja skimmers använda bälten, hjul eller roterande trummor som är belagda med substanser som lockar olja dra olja från en förorenad vätska. Vissa vätskor kan köras genom en centrifug som kommer att dra oljan ur vattnet, medan andra coalesced genom att passera ett ämne som koagulerar oljan och dra ut den. När sammanfattning inneslutningen är behövs, vissa företag inrättas Weir skumslevar. Dessa olja tårtspadar är flöt på vattnet runt spill, och de tillåter vattnet att passera, men ingen olja. I dessa fall forsarna fylla två funktioner: de innehåller spill, och de får ett försprång på cleanup. Cleanup personal kan också använda handhållen olja tårtspadar som huvudsakligen suger upp oljan, medan andra insättning svamp eller annat absorberande material i spillet för att samla in oljan så att den kan tas bort.

Olja tårtspadar kommer i olika storlekar, allt från industriolja tårtspadar som är konstruerade för att hantera en stor mängd förorenat material till mindre tårtspadar som används för hand eller med små spill. Ju förr en oljeavskiljare tillämpas på ett oljeutsläpp, desto mer framgångsrik kommer det att bli, eftersom oljan tenderar att spridas i en smart, ett mycket tunt lager av olja som flyter ovanpå vatten och andra vätskor bärare. Slicks är svåra att sanera eftersom de är så tunna, men de kan hantera en hel del skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.