Vad är en miniatyr Goat?

En miniatyr get är en typ av get som är betydligt mindre än andra getter. Flera specifika raser av miniatyr getter föds upp runt om i världen, och hybrider framställs genom att korsa små getter med större get raser. Djuren är också ibland kallas mini getter eller Pygmy getter. Ungefär som sina större skala bröder, miniatyr getter är intelligenta, nyfikna och busig. De också utmärkta sällskapsdjur. En av de vanligaste distribueras miniatyr get raser är pygmé get, en ras som har sitt ursprung i Afrika. Pygmy getter är tjock, liten och smidig. De producerar inte så mycket mjölk, och används främst som sällskapsdjur, särskilt i stall. Ett närliggande afrikansk miniatyr get, den nigerianska Dvärg Geten är en mjölkproducerande djur. Dvärgen Goat användes i Afrika för att producera mjölk eftersom den inte kräver omfattande område och utfodring som fullvuxen get göra.

Många uppfödare skapa hybrid get genom att korsa en normalstor Doe med en liten bock. Dessa hybrider upp för olika egenskaper. Miniatyr mjölkgetter är vanliga, göras genom raser som nubier, Toggenbergs och Saanens med dvärg getter. En miniatyr get som tillverkar mejeriprodukter kan vara mycket praktiskt för en liten gård eller en familj med begränsat utrymme. Miniatyr angoras är också föds, och vissa uppfödare har skapat miniatyr myotonic getter, även känd som svimning getter. När handen upp och ofta hanteras, en miniatyr get gör ett utmärkt husdjur. Djuren är ofta valt att följa hästar och boskap, och de tenderar att ha en lugnande inverkan på en lada. Den tillgivna djur föredrar att ha vänner runt, så att folk överväger att köpa en miniatyr get bör planera för att få två. Förutom att vara sällskapsdjur för andra djur, kan miniatyr getter hålla även familjemedlemmar företaget producera mjölk, och hjälpa till att klara borste och skrubba.

Like alla husdjur, en miniatyr get nytta av en hälsosam kost, logi och regelbunden veterinärvård. En rutin checkups på veterinärens kontor i kombination med en hälsosam diet kommer att hålla en miniatyr get passform och innehåll. När det gäller skydd, om en miniatyr get inte har tillgång till en lada, en liten skydd kan byggas för djuret att använda i dåligt väder. Blivande get ägare bör vara medvetna om att getterna bar lätt, och de kan också få obehag snabbt. Medan en miniatyr get gör ett utmärkt sällskapsdjur, kommer det utgör också en betydande investering i tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.