Vad är en hund DNA-test?

Miljontals människor har välkomnat fyrbenta vänner till familjen, särskilt gulliga mutt. Även om mycket kan sägas om en renrasig skönhet och nåd, mumlande ofta friskare totalt sett med färre temperamentsfull problem. Denna tendens önskvärt resultat av avel i en större genetisk pool där det finns färre möjligheter för ogynnsamma gener att överlappa. Den enda riktiga nackdelen med det älskvärda mutt inte veta vilken typ av hund det egentligen är. En hund DNA-test kan besvara denna fråga genom att avslöja härstamning en lurviga vän.

Hund DNA-test erbjuds av en handfull labb och med sommaren 2008, men antalet förväntas växa. Vissa tester extrahera DNA från kind celler och andra kräver ett blodprov. Även om alla tester analysera hund-DNA, är de inte alla lika. En DNA-test skulle kunna identifiera fler raser i ett prov än en annan. Detta har ingenting att göra med hjälp av blod eller kompresser kind, men beror på hur många raser testet kan känna igen.

En hund DNA-test som kräver ett blodprov kommer att innebära en resa till veterinären. Deltagande veterinärer har hund byggsatser DNA-test på sidan, eller så kan du beställa en online och ta den med dig. Kit innehåller allt som behövs för att göra blodprov och skicka det tillsammans med förbetalda porto emballage. Dessutom medföljer en broschyr för kunden och ett tilldelat prov nummer. Resultaten postas till kunden några veckor senare med en extra kopia till veterinär för hundens patientjournalen.

En hund DNA-test som kräver kind celler kan köpas online och kommer att skickas till kunden. Det innehåller allt som behövs för att samla provet inklusive instruktioner och en kompress, som gör en resa till veterinären onödig. Provstickan postas tillbaka till labbet i ett förbetalt kuvert. Enligt minst en av dessa tjänster, är resultaten som visas i 4-6 veckor. En potentiell nackdel med kinden provstickan är att man kan misslyckas med att samla tillräckligt med DNA-material för att ge resultat och kan behöva upprepas. Medan de flesta laborationer inte kommer ut på nytt testa en ny kompress kommer resultaten att försenas med flera veckor. Ett omfattande hund DNA-test kostar $ 120-$ 150 US dollar (USD) eller mer, medan vissa tester finns för under $ 50 USD. Skillnaden i pris rör sig vanligen om hur många AKC-erkända raser testet kan identifieras. En hund DNA-test som kan identifiera genetiska markörer för 50 olika raser, till exempel att vara billigare (och eventuellt mindre exakt) än ett test som kan leta efter genetiska markörer för mer än 130 raser. Företag som erbjuder dessa tester arbetar ständigt med att förbättra noggrannheten genom att öka antalet erkända raser i sina databaser. The Wisdom Panel ™ av Mars, och Canine Heritage ™ XL Breed Test av MMI Genomics, Inc. , är två av de mest populära tester hund DNA, men det finns andra. Det förstnämnda kräver ett blodprov, medan de senare använder kinden celler. Deras hemsidor innehåller information om proven, hur många raser testerna kan identifiera, resultat prover och mer. Dessa kit är tillgängliga online, liksom andra billigare och mindre omfattande kit.

Få ett test hund DNA för din mutt kommer inte bara stilla din nyfikenhet, det kan hjälpa dig att bättre förstå hundens temperament och behov. Dog DNA-analys hjälper också veterinärer i att identifiera potentiella hälsoproblem förknippade med vissa raser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.