Vad är en banan Spider?

banan spider är ett gemensamt namn används för två helt olika arter av spindlar, Nephila clavipes i Nordamerika, och phoneutria i Central-och Sydamerika, sistnämnda kan vara dödligt. Den phoneutria eller sydamerikanska banan spindel är en stor, aggressiv spindel med en kroppslängd på cirka 1,3 inches (3 cm). Den här banan spindel gör i första hand hemma i regnskogarna, utan kan också hittas i städer, där mellan 1970 och 1980 var det enligt uppgift ansvarig för sjukhusvistelse på cirka 7000 människor i sydöstra Brasilien. Den sydamerikanska bananer spindelns gift är neurotoxiskt, eller verkar på nervsystemet, och liknar giftet produceras av Redback spindlar, även känd som svarta änkor. En phoneutria banan spindel bett orsakar omedelbar smärta, kallsvettades och oregelbunden hjärtrytm. Antivenin existerar och bett kan vara dödligt så omedelbar medicinsk behandling nödvändig.

Andra namn för det farliga phoneutria banana spider inkluderar: bananenspinne, kammspinne och vandrande spindel. Nephila clavipes bananer spindel i Nordamerika äger gift liknar giftet från svarta änkan, men betydligt mindre potent, vilket gör det helt ofarligt för människor. Ett bett från en nordamerikansk banan spindeln kommer inte att resultera i mycket mer än en welt kommer klara inom 24 timmar.

N. clavipes banan spindlar har långsträckta kroppar som liknar en banan i form och färg, vackert ljust gult och svart. Hanarna är ungefär hälften så stora som honorna, och mörk. Honorna växa ganska stort med en kroppslängd på cirka 1,1 inches (33 cm). North American banana spindlar föredrar soliga områden och tenderar att gilla höga växter eller träd. De kommer ofta spinner en spindelväv över en gångväg eller stig, som spänner över flera meter. Webben av den nordamerikanska banan spider är orb-shaped, gyllene, och är starkare än de flesta spindelväv. I själva verket sitt silke är starkare än jämförbara trådar av Kevlar ® eller stål. Den nordamerikanska banan spindel är inte aggressiv, men om du märker banan spindlar byggnad duk nära ditt hem och vill dem att flytta, enkelt riva duk. Spindlarna kommer att flytta längre bort där de kan fortsätta att göra sin del i att hålla nere insekt befolkningen.

Andra namn på N. clavipes eller nordamerikanska banan spindel omfatta skriver spindel och Golden Orb Weaver. Den Argiope eller gult och svart korsspindel är liknande i storlek och ibland förväxlas med banan spindel. Det är också känt som "skriver spindel" på grund av zig-zag mönster i nätet.

Även bettet från en N. clavipes banan spindel är ofarligt, en allergisk reaktion kan vara allvarlig. Om du har blivit biten av en spindel av något slag och oroar, samla spindeln, om möjligt, och se din läkare eller kontakta din lokala GIFTINFORMATIONSCENTRAL.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.