Vad är en Yorkshire Terrier?

Yorkshire Terrier, eller Yorkie för kort, är en liten, lång-coated hundras. Dess namn kommer från rasens början i Yorkshire-området i norra England 1861. Yorkshire Terrier har utvecklats från raser som Skyeterrier och maltesiska att döda råttor och möss. The Yorkshire Terrier registrerades första gången av brittiska kennelklubben år 1874 och sedan av den amerikanska kennelklubben 1878.

De flesta Yorkshire Terrier i dag väger mindre än 7 pounds (3,175 kg), men de tidigaste Yorkies var större och vägde upp till 30 pounds (13. 618 kg). The Yorkshire Terrier päls är lång och skildes i mitten av ryggraden. Mitten delen är en stål blå-grå färg som ofta är ganska mörk, medan ansikte, öron-och hals har en brun färg. Eftersom Yorkshire Terrier har ingen underull och fäller väldigt lite, kan det vara ett bra val för dem med mildare allergier. Yorkies behöver daglig tandborstning och kamning att hålla sina långa rockar trasselfria och ser bra ut. För lättare vård, kan pälsen skäras till en kortare längd. The Yorkshire Terrier är benägen att hygienkrav som bronkit, grå starr och nedsatt lipidosis, eller fettlever. Yorkies sägs ibland vara picky eaters och kan ha ett känsligt matsmältningssystem. Yorkshire Terriers är också känsliga för distichiasis, vilket är en tillväxt på ögonlocket som irriterar ögat och skapar rinnande och röda ögon.

p

Yorkies tros vara intelligent och nyfiken hundar som är snabba och aktiva. Den dåligt socialiserade Yorkshire Terrier kan vara blyga mot främlingar. Väl socialiserade Yorkies är dock ofta ganska utåtriktad och självsäkra. The Yorkshire Terrier är inte vanligtvis vara ett bra val för familjer med små barn eftersom denna ras är lite känslig på grund av sin ringa storlek. Yorkies kan göra bra lägenhet hundar som deras utövande behov är ganska låg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.