Vad är en Trout Hatchery?

En öring kläckeri är ett speciellt instrument för att föda, kläcks och växa öring fisk för konsumtion eller befolkningen i sjöar, floder eller för prydnadsändamål. Öringarna kläckeri går tillbaka som en formell organisation på 1950-talet, när USA Trout Farmers Association bildades. En öring kläckeri liknar en öring gård, och i många fall kommer att användas synonymt. Vid andra tillfällen kommer termen regnbågsodling användas för att beskriva ett kläckeri växande fisk för konsumtion, medan begreppet öring kläckeriet kommer endast att användas för att beskriva en plats växande fisk för utsättning i sjöar, vattendrag eller privata tankar.

Öring är en sötvattensfisk, och en av de mest populära maten fiskar i Nordamerika. Namnet används för att beskriva ett brett utbud av fisk är alla en del av en underfamilj av familjen Salmonidae, Salmoninae. Några populära arter av öring inkluderar Adriatiska öring, det regnbåge, Golden öring och sjön öring. Olika arter av öring kan få drastiskt olika färger mönster, och kan se helt annorlunda, liksom som har väsentligt olika smaker. De är en av de mest populära fisk för rekreation sjö fiske, eftersom de inte bara göra för en god måltid, men också sätta upp en ganska kamp på slutet av en rad, vilket gör dem roliga att fånga. Som ett resultat, är de något för överfiskning i många sjöar och öring kläckeriet erbjuder ett sätt att fylla på utarmade bestånd utan att begränsa den mängd fritidsfiske som kan äga rum. Detta kan ses som en form av natur-Världen förvaltarskap, även om många miljövänner invända mot användningen av öring kläckeri på grund av dess miljöpåverkan. P

invändningar är också upp till öring kläckeriet på grund av produktionen av Vad är i allmänhet betraktas som genetiskt underlägsen fisk. Denna fisk, då återföras till naturen, kan konkurrera ut vild fisk på kort sikt, även om de är av en svagare genetiska make-up, och kan korsa sig med dem, minskar stammen. Bevisa något direkt samband har dock visat sig vara mycket svårt, främst eftersom det finns så många andra faktorer som spelar in i fisken som det är svårt att isolera en enda orsak till alla problem. Av denna anledning har debatten om huruvida öring kläckeriet är en välsignelse eller en bane för öring som helhet härjar våldsamt.

Kläckerier är ganska rättfram i vad de gör, med en hel del manuellt arbete inblandade. Kvinna fisken tas upp ur vattnet som en arbetstagare, och hennes ägg släpps ut i en skål eller blandning bassäng. Mannens spermier kallas mjölke, sätts därefter till blandningen, gödsling äggen. Äggen är då kvar att ruva i isolering, vilket resulterar i en mycket högre överlevnad än vad som skulle inträffa i det vilda, där rovdjur skulle äta de flesta av dem.

När äggen kläcks till yngel, vad händer sedan beror på syftet med öring kläckeri. Om det är en sann kläckeri, tänkt att förnya sjöar, kommer dessa yngel då trucked till bäckar och ut, där de sedan kan göra sin egen väg i naturen. I en regnbågsodling kommer ynglen att höjas på kommersiella fiskmat, flyttade till större och större tankar, tills de är fullvuxen och kan dödas och förpackade för livsmedelsproduktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.