Vad är en Tornado Watch?

Människor som flyttar till områden där tromberna är vanligt får höra termen "Tornado Watch" utan att veta exakt vad det betyder. En tornado watch innebär att väderförhållandena i och runt klockan området kommer att försämras och Tornado verksamhet är möjlig. Stormarna Prediction Center i Norman, Oklahoma frågor tornado klockor. Centret analyserar förhållandena i storm utsatta områden och avgör om Tornado aktivitet är sannolikt. En klocka är då utfärdas. En tornado klocka definieras i ett rektangulärt område, ibland omfattar flera hundra kvadrat miles. Tornado Watch är oftast flera timmar och utfärdas tid innan allvarlig vädret väntas i området. Förskottet emission är avsedd att varna folk att dåligt väder är på väg och ge dem tid att se över säkerhets-och vidta åtgärder för att hålla sig säker. En Tornado Watch är inte samma typ av rådgivning som en tornado varning. En varning utfärdas av den lokala National Weather Service Office och innebär att en kanal moln antingen har siktats av en utbildad spotter eller anges på radar. Tornado varningar utfärdas för särskilda områden i ett län i taget. Under en tornado varning avges Krisberedskapsmyndigheten i länet tornado sirenerna i de drabbade områdena.

Även om solen skiner när en tornado klocka utfärdas, bör en person ta rådgivande mycket allvarligt. En tornado varning får aldrig ges ut, men det är en bra satsning som svår åska kommer att röra sig genom området, och dessa bära kraftiga vindar, moln-mark blixtar och ibland hagel. Linjär vindarna är också en risk med svår åska.

De som bor i tornado utsatta områden har oftast NOAA väder radioapparater att aktivera ett larm när deras län går under en tornado klocka eller en varning. Dessa är särskilt viktigt på natten, eftersom sirener får inte höras över kraftiga vindar, men larmet är tillräckligt hög för att vakna med en sund sovvagn. En tornado watch bör alltid mandat handling, även om det bara är att övervaka väderförhållanden. Gör det kan rädda ett liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.