Vad är en Super Crocodile?

super Crocodile finns förhistoriska djur, vars tidigare existens på jorden blev först känd på 1950-talet när paleontologen Alfred Felix de Lapparent upptäckte exceptionellt stora tänder och vad som tycktes vara fossil beniga plattor och rustningar, i mitten av 20th Century . Lapparent's hittar i blåsor Sahara ledde till slutsatsen att en stor krokodil, ungefär tio gånger vikten av de största krokodilerna i dag, en gång strövade jorden (och vatten). Den super krokodil fick det vetenskapliga namnet Sarcosuchus imperator , som översätts till kött krokodil kejsare .

Carbon dating tyder på att de super krokodil levde omkring 110 miljoner år sedan under kritaperioden, känd som sista dinosaurie perioden. Paleontologer och moderna Herpetologists (reptil specialister) var mycket intresserade av att hitta en mer komplett skelett för att få mer information om super krokodil. Det tog lång tid att hitta ett skelett, och det var inte förrän 2001, Dr Paul Sereno och en grupp paleontologer hittat ett helt komplett skelett i Sahara öknen i Niger.

Andelen av denna gamla super krokodil är ganska häpnadsväckande att överväga. Forskning på skelettet tyder super Crocs kan ha vägt så mycket 17,500 pounds eller cirka 8 ton (ungefär dubbelt tyngden av en elefant), och mätt upp till 40 fot (12,19 m) lång. Längden på skallen ensam är oerhört imponerande, på 6 fot (1,83 m) att det var stor nog för att äta de flesta av oss i en enda klunk! Total längd är ungefär lika stor som den genomsnittliga bussen. Eftersom DrSereno upptäckt, mycket har teorier om vanor super krokodil. Forskning tyder på att primära källor till mat sannolikt stora fiskar, men att de super croc var också fullt kapabel att fånga dinosaurier som kom för nära vattnet. Baserat på krokodil forskning idag, paleontologer tror super krokodil förmodligen betett sig på samma sätt som modern Crocs göra när det gällde att möta offer delvis på land. De skulle dölja sina kroppar främst i vatten, och sedan snabbt upp ur vattnet för att rycka och hugg oförsiktiga dinosaurier vid strandkanten.

Från vad forskarna har samlat gjorde super krokodiler downsize inte i dagens krokodiler. Istället arten gick utdöda vid ungefär slutet av krita perioden. Mindre krokodiler verkar ha överlevt denna massutdöende och är förfäder till dagens Crocs.

Det finns fortfarande mycket gissningar inblandade i vetenskapen om super krokodil, eftersom Sereno team bara upptäckts 50% av ett skelett. Dessutom gräver i Sahara är fysiskt krävande på grund av extrema temperaturer. Om det finns fler skelettdelar av super crocs, kan de vara mycket svåra att hitta. Ändå hitta ett komplett skelett, särskilt i ett annat område i världen, skulle kunna ge oss mer information om livet på dessa gamla och skräckinjagande reptiler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.