Vad är en Spinnarhaj?

spinner haj (Carcharhinus brevipinna) är en av 400 kända arter av hajar. Den har en stor och smal bygga med en lång och spetsig nos. En vuxen man kan nå 9,8 meter (298,704 cm) och väger 198 pounds (89,811 kg). Både hanar och honor förfaller mellan 5,2-6,7 meter (1. 58-2. 04 m) sedan fortsätta att växa ungefär två inches (5,08 cm) ett år tills de topp vid ungefär 20 år.

Spinner hajar samlas i stora stim migrerar i varma vattnen i Mexikanska golfen utanför Florida och Louisiana kusten, i nordvästra Atlanten, söder om Medelhavet, Indiska oceanen och västra centrala Stilla havet, däribland Australien.

Även utfodring, använder Spinnarhaj en hoppande och snurrande teknik för att fånga fisk, eftersom de bryta vattenytan medan passerar genom en skola för svärm fisk. Det är så haj fick sitt namn. Deras inställning är en lång rad av små fiskar som ansjovis, sill och sardiner. De livnär sig på större hav kattfisk, tonfisk, bonito, bläckfisk, bläckfisk och octopi. De är kända för att äta små hajar och rockor, som är en nära släkting också. Som alla hajar som lever i öppet hav, deras countershadings kamouflage dem från rovdjur. Dessa färgmönster skugga den övre delen med mörk grå eller brons färg för att göra det svårt att skilja dem mot den mörka havsvatten. Deras ljus underbellies blandas med ytvatten sedd underifrån. Den Spinnarhaj skiljer sig från blacktip haj med en slående svart spets på analfenan för vuxna. Den Spinnarhaj har utmärkt syn och hörsel. Deras vision är faktiskt tio gånger mer känslig för ljus än vad människor är. Men strukturen på sina små, föreslår runda ögon för forskare att de kan vara förutseende. Hajar ansågs tidigare ha dålig syn, men vi vet att de faktiskt har exceptionellt vision. Syn varierar med hajar beroende på trädslag, storlek och inriktning förmåga. Den Spinnarhaj öron är inne i sitt huvud. De har utmärkt hörsel och deras bästa frekvensområde är lägre än 1000 hertz, vilket är normalt för de flesta naturliga akvatiska ljud.

Spinner hajar Requiem hajar genom att de lever med, vandrande hajar. De levererar 3 till 15 "valpar" i kustnära uppväxtområden efter en dräktighet period av 12-15 månader. Valparna är 1,97 till 2,46 m (60 till 75 cm) vid födseln och växer cirka 8 inches (20 cm) under de första sex månaderna i livet. De fortsätter i det varma kustvatten under de första åren av sitt liv. Efter förlossningen honan har avslutat sin roll, har lite att göra med avkomman, och har även varit kända för att äta dem. Den Spinnarhaj är inte aggressiva när det gäller mänsklig kontakt och kommer inte att anfalla inte provoceras. Sina många, små, vassa tänder inte konstruerade för att attackera stora byten. Under sin livstid, kan de sprida tusentals tänder som man bryter ut, en ny omedelbart kan ersätta den.

Människor som äter fisk hittar färsk Spinnarhaj som en exceptionell skålen. Det är också ätit torkad, saltad och rökt. Vitamin olja produceras med hjälp av deras lever.

Alla hajar har ett exceptionellt immunsystem och två extra organ. Det är fortfarande oklart exakt varför de utvecklat dem eller särskilt vad de gör. Vi vet att de har brett spektrum antikroppar, som möjliggör en utmärkt sjukdomsresistenta system. Tyvärr har det inte belagts vetenskapligt att det innebär att använda haj för medicinska ändamål, såsom haj brosk.

fortsätter dock forskning främjas som kan utsätta hajar att vissa av våra största medicinska svar. Det har ofta påståtts att en av våra största fiender i havet kan en dag bli en av våra mest betrodda frälsare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.