Vad är en Snöskohare?

Snöskohare är en typ av hare som lever i Nordamerika. Djuret är uppkallad efter sin berömda stora fötter, som är speciellt anpassade för att hjälpa den att navigera i snön. Till skillnad från djur med små fötter, kan Snöskohare gå på snön utan att bryta igenom det, precis som en person i snöskor. Du kan hitta snöskor harar i många delar av Nordamerika, särskilt områden med höga höjder. Du kan också höra Snöskohare kallad varierande hare, eftersom djuret förändringar rockar säsongsvis. Under sommaren har Snöskohare en vit buk och en brun överkropp, för att hjälpa den smälta in med anläggningar på ängarna det gynnar. På vintern blir det Snöskohare rent vit med svart spets öron, som hjälper den smälter in i snön.

Snowshoe harar är medelstora och stora päls, med fötterna i synnerhet kommer att täckas av ett tjockt päls av päls som hjälper fördela sin tyngd på snön. De tenderar att leva ensam, även om de får foder i små grupper, och de behöver inte övervintra, utestående på bark, kvistar och blad vad de kan hitta under vintermånaderna.

Liksom andra harar, snöskor harar har kroppar som är byggda för att hoppa, med extremt kraftfull bakbenen. De har också långa öron jämfört med kaniner och deras ungar föds helt päls med öppna ögon. Detta innebär att de unga harar snabbt kan klara sig själva, till skillnad kaninungar, som är hjälplösa. Harar ger också barn över marken i tillplattad bon, snarare än i hålor. Det nordamerikanska hare är ganska känd på grund av dess säregna anpassningar som hjälper den att klara av miljön i Nordamerika. De befinner sig ofta i naturen, vilket gör dem ett populärt vilt för några jägare, och en del vilda djur och djurparker också behålla en liten Snöskohare befolkning, för människor som är intresserade av att se dessa djur i närbild.

Som vissa andra nordamerikanska djur som måste anpassas för att hantera specifika årstidsväxlingarna är Snöskohare hotad till följd av den globala uppvärmningen, och det har också erfarenheter livsmiljö tryck. Vissa Snöskohare populationer är fångade på öar av vilda plats i USA, vilket innebär att de inte kan flytta norrut för att hitta en naturtyp som är mer lämpligt för dem och öka deras genetiska mångfald genom att möta andra Snowshoe harar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.