Vad är en Marabou Stork?

Marabou Stork är en sydafrikansk stork som bekant ger en mjuk ner som har använts för att trimma kläder i århundraden. Marabou storkar finns spridda över hela södra Afrika, i både våta och torra områden, och de är gemensamma frågor av intresse för besökare till regionen. I tätorterna är Marabustork behandlas som ett skadedjur, såsom fågeln kan vara ganska motbjudande och kladdigt. Den här fågeln har ett helt unikt utseende. Vissa människor hänvisar till Marabustork som "entreprenör fågel", en anspelning på sin mörka övre fjäderdräkt och sin förkärlek för svart. Liksom andra storkar har Marabustork långa ben som underlättar vada, och eftersom det är ett kadaver äter, har ett kala huvud, som tenderar att vara klarröda. Näbben av Marabou Stork är tung och rak, avsedd för sprickbildning isär slaktkroppar, och fåglarna har en särskiljande rosa uppblåsbar säck på halsen. Att säga att Marabou Stork har en fantastisk utseende är välgörande , de flesta kallar dem helt enkelt ful. De är också mycket stora, att vara bland de största av levande mark fåglar, med wingspans jämförbar med den Condor. Dessa afrikanska storkarna bor i stora, röriga kolonier, ofta dela utrymme med andra fågelarter, vilket skapar en cacophany som är ganska stor. I naturen är Marabustork del av systemet som används för att bryta ner döda djur , återvänder de näringsämnen de innehåller till jorden. Tillsammans med rengöringsmedel som hyenor och gamar, drar Marabustork organ isär, vilket gör det lättare för mindre rengöringsmedel och bakterier att bryta ner kroppen ännu mer. Det är där kala huvud av Marabustork kommer väl till pass, som fjädrar skulle koagulera med blod och annat material under fågelns spolningsluftens äventyr.

I stadsområden kan Marabustork utgör ett problem. Fåglarna är djärva och intelligenta, och de inte har mycket respekt för kommunal sophämtning. Hela södra Afrika, kan dessa storkar hittas slet i soptunnor, spridning skräp på gatorna, och de har också anställa förödelse i samhällen som saknar organiserad sopor samlingar. Dessutom, precis som andra asätare, producerar Marabustork mycket skarp avföring, vilket gör det en ganska obehaglig fågel att ha runt i bebodda områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.