Vad är en Howling Survey?

En ylande undersökning är en typ av djurlivet undersökning som används för att identifiera förekomsten av vargar. Under en tjutande undersökning, biologer kan fastställa att vargen finns, och gör uppskattningar om storleken på vargflock, och den demografiska sammansättningen av förpackningen. Sådana undersökningar kan vara avgörande för områden som är alltför stora för att visuellt undersökning, vilket gör att biologer för att hålla ett öra, så att säga, på vargpopulationer.

Under en tjutande undersökning, kommer biologer stanna regelbundet och tjuta, och sedan vänta på svar. Om ett svar hörs svarade biologer dokumentera hur många vargar, om de var vuxna eller minderåriga, hur långt borta de verkade vara, och då tjuter kom ifrån. Biologer som arbetar med samma vargflock regelbundet får även lära sig att identifiera enskilda individer, och dessa individer kan noteras i resultaten av den ylande undersökningen. Det finns flera skäl att genomföra en ylande undersökning. Till exempel kan biologer inleda en sådan undersökning som svar på påståenden om vargens observationer från allmänheten. I områden där vargar inte har dokumenterats under senare år, t. ex. iakttagelser ofta drar till sig särskild uppmärksamhet, och biologer är vanligtvis ivriga att bekräfta eller förneka hävdar att vargar är tillbaka i området. En ylande undersökning kan också användas för att övervaka en vargflock, oftast i kombination med andra studier metoder som kragar och taggar. När vargar bor nära den mänskliga civilisationen, kan regelbundna undersökningar användas för att hålla koll på vanor av förpackningen, dess storlek, och alla tänkbara situationer som kan utvecklas till problem. Eftersom vargar är ofta blyg, en tjutande undersökning är ibland den enda form av kontakt tillgängliga för biologer.

naturalismen imitera vilddjur ljud för en rad andra undersökningar samt . Exempelvis kärleksfullt biologer som kallas "Hooters" gör uggla samtal i skogen för att undersökningen uggla befolkningen, särskilt i regioner där avverkning sker. Eftersom de flesta djuren kommer att reagera på tecken på att en rival djur i området, kan sådana enkäter vara mycket effektiva, särskilt när de kombineras med dolda kameror och andra verktyg för att ge ytterligare dokumentation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.